Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac terorist la Bazilica Notre-Dame din Nisa. Autorul, reţinut de poliţie

Postat la: 29.10.2020 - 13:10 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul oraşului Cannes a anunţat, joi dimineaţă, la câteva ore după atacul din Bazilica Notre-Dame din Nisa, consolidarea măsurilor se supraveghere a bisericilor, lăcaşurilor de cult şi şcolilor din oraş.

UPDATE Primarul oraşului Cannes a anunţat, joi dimineaţă, la câteva ore după atacul din Bazilica Notre-Dame din Nisa, consolidarea măsurilor se supraveghere a bisericilor, lăcaşurilor de cult şi şcolilor din oraş.

UPDATE The Telegraph scrie că autorul şi-a recunoscut fapta şi a spus că a acţionat singur. El şi-a spus şi numele: Brahim.

UPDATE Un potenţial complice al atacatorului de la Nisa este în prezent căutat . Poliţia le cere locuitorilor să „râmîă în case", potrivit Nice-Matin.

UPDATE - Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să se ducă la Nisa, după atentatul terorist care a avut loc joi în zona Bisericii Notre-Dame, al cărui autor a fost reţinut, strigând "Allah akbar" şi soldat cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, relatează Le Figaro.

Atacul a avut loc la ora locală 9 dimineaţa, în interiorul bisericii din centrul oraşului Nisa. Autorul atacului a fost arestat şi transportat la spital după ce a fost împuşcat.

Primarul a relatat că autorul a spus de mai multe ori „Allahu Akbar" chiar în timp ce primea îngrijiri medicale, scrie The Telegraph.

Christian Estros, primarul oraşului a explicat: „Doi oameni au fost ucişi în biserică, iar a treia persoană la un bar paralel cu biserica unde se refugiase. Destul e destul, trebuie să îndepărtăm islamo-fascismul din teritoriul nostru. Înainte a fost un profesor, de data asta barbaria islamo-fascistă a ales să atace într-o biserică. Din nou, este foarte simbolic".

Corpul uneia dintre cele două femei a fost găsit în biserică, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate deThe Figaro, scrie news.ro..O a doua femeie a fost ucisă în stradă, în timp ce încerca să se refugieze într-o cafenea vecină, potrivit aceleiaşi surse. Un bărbat a fost de asemenea ucis.

O echipă de genişti s-a dus la faţa locului, iar explozii s-au auzit în cartier, unde s-a detonat un colet suspect.

"După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de cirză la Ministerul de Interne", a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

Primarul Nisei Christian Estrosi s-a dus la faţa locului. "Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame", a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului. El a anunţat că preşedintele francez Emmannuel Macron l-a sunat pentru a-i oferi orice susţinere şi că acesta "este pe drum, vine încoace".

Palatul Élysée a anunţat că Emmanuel Macron urma să se ducă la celula interministerială de criză la Place Beauvau.

Un moment de reculegere a fost respectat în Adunarea Naţională, în prezenţa premierulu, în memoria victimelor de la Nisa, imediat după ce Jean Castex a susţinut un dicurs despre reintrarea Franţei în izolare.

Sesiunea a fost suspendată, după aceea, de către preşedintele Camerei inferioare a Parlamerntului francez Richard Ferrand.

Pista unui atentat terorist nu este exclusă.

"După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de cirză la Ministerul de Interne", a anunţat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

Primarul Nisei Christian Estrosi s-adus la faţa locului.

"Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame", a anunţat tot pe Twitter primarul oraşului.

Bazilica Notre-Dame se află pe bulevardul Jean Médecin, în centrul Nisei, un oraş însângerat de un atentat cu camionul de Ziua Naţională a Franţei în 2016.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE