Trump a ales un fost soldat din Beretele Verzi drept consilier pentru Securite Naționale. Ce crede fostul militar despre războiul din Ucraina
Postat la: 12.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Președintele ales Donald Trump l-a desemnat pe republicanul Mike Waltz pentru funcția de consilier în domeniul securității naționale, un fost membru al Beretelor Verzi - o unitate de operațiuni speciale a armatei SUA - recunoscut pentru poziția sa critică față de China, conform declarațiilor a două surse familiare cu situația.
Waltz, considerat un om de încredere al lui Trump și fost colonel în Garda Națională, a condamnat acțiunile Chinei în regiunea Asia-Pacific și a subliniat necesitatea ca Statele Unite să fie pregătite pentru un eventual conflict în zonă. Consilierul pentru securitate națională este un rol puternic la Casa Albă, care nu necesită însă confirmarea Senatului. Waltz va fi responsabil de informarea lui Trump cu privire la principalele probleme de securitate națională și de coordonarea cu diferite agenții.
Waltz a criticat administrația Biden pentru retragerea dezastruoasă din Afganistan în 2021 și a lăudat public opiniile lui Trump în materie de politică externă. „Adesea, cei care perturbă nu sunt plăcuți. Dar sincer, instituția noastră de securitate națională și o mulțime de oameni care sunt înrădăcinați în vechi obiceiuri proaste la Pentagon au nevoie de o astfel de perturbare", a declarat Waltz în timpul unui eveniment la începutul acestui an. „Donald Trump este acest perturbator", a adăugat el.
Waltz are o lungă istorie în cercurile politice din Washington. A fost director pentru politica de apărare pentru secretarii Apărării Donald Rumsfeld și Robert Gates și a fost ales în Congres în 2018. El este președintele subcomitetului pentru serviciile armate din Camera Reprezentanților - care supervizează logistica militară - și face parte, de asemenea, din comitetul restrâns pentru informații.
Waltz face parte, de asemenea, din grupul de lucru al republicanilor pentru China și a susținut că armata americană nu este atât de pregătită pe cât ar trebui să fie în cazul unui conflict în regiunea Indo-Pacific. Într-o carte publicată la începutul acestui an, intitulată "Adevăruri dure: Gândește și conduce ca o Beretă Verde", Waltz a prezentat o strategie în cinci părți pentru prevenirea războiului cu China, inclusiv înarmarea mai rapidă a Taiwanului, reasigurarea aliaților din Pacific și modernizarea avioanelor și navelor.
Cu privire la Ucraina, Waltz a declarat că opiniile sale au evoluat. După invazia Rusiei din 2022 în Ucraina, el a cerut administrației Biden să furnizeze mai multe arme Kievului pentru a-i ajuta pe ucraineni să respingă forțele ruse. Dar în timpul unui eveniment desfășurat luna trecută, Waltz a declarat că trebuie să existe o reevaluare a obiectivelor Statelor Unite în Ucraina. „Este în interesul Americii, vom investi timpul, avuția, resursele, de care avem nevoie în Pacific în momentul de față?" a întrebat Waltz.
El l-a lăudat pe Trump pentru că i-a împins pe aliații NATO să cheltuie mai mult pentru apărare, dar, spre deosebire de președintele ales, nu a sugerat retragerea Statelor Unite din alianță. „Uite, putem fi aliați și prieteni, dar putem avea și conversații dificile", a declarat Waltz luna trecută.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Google face o declarație care șochează pe toată lumea: intenționează să acceseze un univers paralel
Google a surprins lumea tehnologiei odată cu lansarea noului său cip de calculator cuantic, Willow, făcând o declarație care a trecut aproape neobservată. Compania susține că acest cip revoluționar ar putea utiliza universuri paralele pentru a-și genera rezultatele, o afirmație care ridică întrebări fascinante și provocatoare despre viitorul calculului cuantic.
-
ChatGPT devine tot mai periculos: începe să gândească singur, minte și face orice ca să-și asigure supraviețuirea
Cel mai recent model OpenAI, ChatGPT o1, stârnește controverse cu comportamentul său surprinzător, iar unii ar putea spune neliniștitor, dat fiind că pare să nu mai asculte ordinele primite.
-
Descoperire intrigantă: arheologii au găsit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut
În regiunea Dmanisi, Georgia, arheologii au descoperit o tăbliță de bazalt inscripționată cu un sistem de scriere necunoscut, compus din 60 de caractere dispuse în șapte coloane. Această descoperire intrigantă deschide noi perspective asupra originilor și diversității sistemelor de scriere antice.
-
Rusia, în pragul retragerii din Siria: imaginile din satelit sugerează ample mișcări de evacuare
Rusia pare să-şi pregătească de evacuare echipamentele militare de la o bază aeriană militară din Siria, potrivit imaginilor din satelit publicate de Maxar. Imaginile realizate vineri arată ceea ce par a fi cel puţin două aeronave Antonov AN-124, unul dintre cele mai mari avioane cargo din lume, cu trapele deschise, la baza aeriană Hmeimim din provincia de coastă Latakia.
-
S-a aflat cum și când a fost pus la cale planul care a dus la căderea regimului Bashar al-Assad
Rebelii sirieni au început să planifice asaltul militar care a răsturnat regimul lui Bashar al-Assad în urmă cu un an, într-o operaţiune extrem de disciplinată în care a fost desfăşurată o nouă unitate de drone şi în care a existat o coordonare strânsă între grupurile de opoziţie din întreaga ţară, a dezvăluit comandantul militar şef al principalului grup rebel.
-
Un nou studiu dezvăluie ce se întâmplă cu creierul celor care citesc din plăcere
Studiile arată o scădere a numărului de persoane care citesc pentru plăcere, în Marea Britanie 50% dintre adulți declarând că nu citesc regulat, o creștere față de 42% în 2015. Aproape un sfert dintre tinerii între 16 și 24 de ani afirmă că nu au fost niciodată cititori.
-
BBC, plângere la Apple: i-au fost atribuite ştiri false, generate de AI
BBC a anunţat că a depus o plângere la gigantul american Apple în legătură cu ştiri false, generate de inteligenţa artificială (AI), distribuite pe iPhone-uri şi care i-au fost atribuite în mod incorect.
-
Un microcip revoluționar ar putea ajuta oamenii care au probleme în timpul somnului
Câțiva pacienți britanici vor dormi mai bine după pe unul din nervi li s-a montat un microcip. Este vorba despre un microcip controlat de o aplicație care îi ajută pe pacienții cu apnee în somn. Această tulburare gravă afectează doar în Marea Britanie circa opt milioane de oameni.
-
Viktor Orban, după discuțiile cu Trump și Putin: "Noua administraţie din SUA va avea un început fulger"
Premierul conservator ungar Viktor Orban a asigurat vineri că situaţia în lume se va linişti odată ce republicanul Donald Trump va fi învestit preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, iar schimbările vor ajunge curând în Europa.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 5."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 6.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 9.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 10.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu