Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ucraina îl invită pe președintele Xi Jinping la summitul pentru pace din Elveția: „Participarea Chinei va fi foarte importantă pentru noi"

Postat la: 27.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ucraina l-a invitat pe președintele chinez Xi Jinping să participe la un summit pentru pace alături de alți lideri mondiali, a declarat consilierul principal al lui Volodimir Zelenski, informează Reuters, citată de Sky News.

Elveția a fost de acord să organizeze discuțiile, dar nu a fost stabilit încă un loc sau o dată.

„Invităm cu siguranță China să participe la summit, la cel mai înalt nivel, la nivelul președintelui Republicii Populare Chineze", a declarat consilierul, Igor Zhovkva, pentru Reuters.

„Participarea Chinei va fi foarte importantă pentru noi", a continuat Zhovkva.

„Îi implicăm pe partenerii noștri din lume pentru ca aceștia să transmită părții chineze cât de importantă este participarea la un astfel de summit".

Experții sugerează că implicarea Chinei în discuțiile de pace ar putea fi esențială pentru a pune capăt războiului.

Beijingul a rămas apropiat de guvernul lui Vladimir Putin, în ciuda invaziei Ucrainei din 2022, dar a declarat, de asemenea, că suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor trebuie să fie respectate - și s-a oferit anterior să medieze în acest conflict.

Cele două guverne au declarat la Beijing un parteneriat „fără limite" cu doar trei săptămâni înainte de invazia Rusiei în Ucraina, iar de atunci, China și-a crescut dramatic importurile de energie din Rusia.

Președintele Xi rămâne unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Putin dintre marile puteri, iar opiniile sale cu privire la un potențial plan de pace s-ar putea dovedi esențiale pentru viitorul conflictului din Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE