Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ungaria: Legea "coronavirus" îi conferă lui Viktor Orban puteri nelimitate

Postat la: 31.03.2020 - 08:13 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul ungar Viktor Orban a obținut luni undă verde din partea Parlamentului pentru a legifera prin ordonanțe, în cadrul unei stări de urgență cu o durată nedeterminată pe care opoziția o consideră "disproporționată" în lupta împotriva noului coronavirus, scrie AFP.

În Ungaria, dar și în străinătate, legea este acuzată drept un instrument destinat cimentării controlului guvernului național-conservator, având ca pretext pandemia.

Legea a fost adoptată cu 137 de voturi pentru și 53 împotrivă. Ea stabilește de asemenea până la cinci ani de închisoare pentru difuzarea de "informații false" legate de virus sau de măsurile guvernului, în condițiile în care rara presă independentă din țară este acuzată în mod regulat de astfel de fapte.

Noua lege permite liderului ungar să prelungească pe termen nedefinit starea de urgență în vigoare din 11 martie, fără a mai cere aprobarea Parlamentului. Dar politica lui Viktor Orban într-un deceniu de putere stârnește temeri că liderul în vârstă de 56 de ani va abuza de aceste măsuri excepționale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE