Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Bloomberg: Europa se apropie de momentul în care va raționaliza gazul

Postat la: 20.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europa se apropie de momentul în care va raționaliza gazul, scrie agenția de presă Bloomberg. Aceasta amintește că, pe parcursul Războiului Rece, URSS a a fost un furnizor „stabil" de gaze. Dar această situație s-a schimbat săptămâna trecută, apreciază agenția. În consecință, posibilitatea ca gazele să fie raționalizate este o posibilitate „foarte reală".

„Întrucât utilitățile europene sunt forțate să folosească rezervele destinate să acopere nevoile pentru iarnă, controlul guvernamental asupra distribuției de gaze ar putea începe în câteva luni. Dacă Rusia își închide complet legătura principală, regiunea ar putea rămâne fără provizii până în ianuarie, potrivit consultantului Wood Mackenzie Ltd", scrie Bloomberg.

Alarma a fost declanșată de faptul că Kremlinul a tăiat 60% din gazele furnizate prin Nord Stream, care livrează gaze Germaniei. Au fost afectate și Austria, Franța și Cehia. Agenția îl citează pe Thierry Bros, profesor la Institutul de Studii Politice de la Paris, care consideră că scopul este de a testa unitatea Europei și că se va ajunge la întreruperea completă a robinetului.

Bloomberg arată și că în iarnă va crește presiunea asupra livrărilor de gaz lichefiat, mai ales din partea Chinei și pe fondul intrării în reparații a unui terminal de livrări din Texas. O iarnă grea, care ar veni devreme, va complica situația, mai arată agenția.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE