Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Comisarul european pentru Sănătate anunţă când ar putea fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19

Postat la: 10.08.2020 - 07:32 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit Comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, există „indicii bune" că un vaccin împotriva COVID-19 să fie disponibil până la sfârşitul anului 2020.

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor", a spus Stella Kyriakides.

Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei „mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc", a mai spus aceasta.

Potrivit Stellei Kyriakides, guvernele ar trebui să procedeze la „izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate".

Bill Gates, donație de 150 de milioane în sprijinul obţinerii unui vaccin anti-COVID cu prețul de 3 dolari

Bill Gates oferă o donație de încă 150 de milioane de dolari pentru vaccinul anti-COVID. Potrivit VOX, donația miliardarului va face ca viitorul vaccin să coste doar 3 dolari. Fundaţia lui Gates a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru vaccinuri în ultimii 20 de ani.

O mulțime de oameni acordă atenție fiecărei acțiuni făcute de Bill Gates, al doilea cel mai bogat om de pe planetă.

Vineri, miliardarul american a spus că el și fundația sa vor cheltui 150 de milioane de dolari pentru a distribui vaccinurile, atunci când acestea vor fi găsite, către unele dintre cele mai sărace persoane din lume.

Este unul dintre cele mai mari angajamente financiare pentru răspunsul la coronavirus până la în acest moment. Fundația Gates donează suma de bani către Institutul Serum, cel mai mare producător de vaccinuri la nivel mondial. Institutul va produce 100 de milioane de doze, care ar costa doar 3 dolari fiecare.

„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta", a afirmat Bill Gates.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE