Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea de Conturi a intrat peste Negoita si programul de reabilitare termică al Primăriei Sector 3. Concluzia: Manipularea prețurilor, facturi duble sau cu prețuri excesive!

Postat la: 04.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Manipularea prețurilor, facturi false, duble sau cu prețuri excesive, sunt indicatorii de fraudă găsiți de Curtea de Conturi în proiectele de reabilitare termică pe fonduri europene derulate de Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiță, se arată într-un raport al instituției. Neregulile descoperite au fost transmise Departamentului pentru Lupta Antifraudă.

Printre neregulile descoperite de Curtea de Conturi, în raportul pe 2018 se numără:

"În cadrul proiectului "Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din sectorul 3": au fost constatate cheltuieli neeligibile declarate CE în valoare de 11.546 mii lei, rezultate din calculul eronat în cadrul situațiilor de lucrării a cantității pentru articolul CI83, schela tubulară fiind mărită în mod eronat, iar valoarea totală, decontată contractorilor. În cadrul situațiilor de lucrări au fost incluse și decontate unele materiale care nu se regăsesc în lucrările realizate. Pentru activitatea "Demontare, remontare aparate exterioare de climatizare" au fost solicitate și decontate cantități de materiale egale cu greutatea stabilită pentru fiecare aparat demontat/remontat. Valoarea totală a cheltuielilor neeligibile identificate pentru proiectele aflate în eșantion fiind de 2.778 mii lei", se arată în raport.

Acestea sunt singurele informații detaliate în raport. În 2017-2018, la primul apel pe POR, Primăria Sectorului 3 a semnat 38 de contracte, pentru reabilitarea a aproape 280 de blocuri, valoarea finanțării fiind de circa 480 milioane lei, din care 285 milioane lei fonduri europene nerambursabile. La al doilea apel, în 2018, Primăria Sectorului 3 a mai semnat încă 27 contracte de finanțare în valoare de aproape 500 milioane lei din care finanțare nerambursabilă circa 280 milioane lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE