Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Discriminare la o școală din Iași. Elevii romi ies în pauză la o altă oră față de ceilalți copii

Postat la: 06.11.2019 - 09:26 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acuzaţii grave la şcoală din Iaşi, după ce zeci de copii au fost mutaţi să înveţe în altă instituţie, unde elevii sunt în marea lor majoritate romi şi săraci. La presiunile părinţilor indignaţi, conducerile celor două şcoli au decis ca elevii să aibă pauze la ore diferite pentru a nu intra în contact unii cu ceilalţi.

Scandalul a pornit după ce pauzele dintre cursuri au fost decalate, astfel încât copii romi, din familii sărace, să nu-i întâlnească pe cei români din familii înstărite. Aceştia au fost transferaţi la şcoala Ion Neculce, unde învaţă copiii romi, după cea a lor, Titu Maiorescu, devenise supraaglomerată.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi susţin că toate acuzaţiile aduse privind segregarea în mediul şcolar ieşean sunt false şi au fost verificate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a afirmat că nu există nicio justificare pentru segrerare, şi că este nevoie de o pregătire a cadrelor didactice pentru astfel de situaţii.

„Am avut situații în care părinții au creat elemente de discriminale, în care au strâns semnături pentru ca un copil cu dezabilități sau AHDH să fie exclus din școală, este inacceptabil. Pedagogii trebuie să le explice părinților care este legea și ei să înțeleagă", a declarat Csaba Asztalos pentru Antena 3.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE