Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Epidemiologul Geza Molnar: "În România, epidemia de COVID este în faza de platou. Evoluează ca dinţii de fierăstrău"

Postat la: 22.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Epidemiologul Geza Molnar spune că, în acest moment, epidemia de coronavirus în România a intrat într-o fază de platou. Numărul cazurilor este în scădere cu 10% faţă de săptămâna precedentă, îndreptându-se spre o încheiere a ciclului, susţine specialistul.

„Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţii de fierăstrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10%. Deci se termină", a declarat Geza Molnar pentru sursa citată. Epidemiologul nu a exclus ca numărul de cazuri să mai crească. „Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu durează între şase-opt săptămâni, apoi trece", a mai spus Geza Molnar.

Epidemiologul susţine că noul coronavirus se va întoarce în sezonul următor „dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor". COVID-19 va continua să existe în următorii ani, la fel ca virusul gripal. Referitor la ieşirea din carantină, dr. Molnar crede că între 5 şi 10 mai va fi ridicată carantina. „În 5-10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă", a spus Geza Molnar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE