Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Explozie la uzina de armament din Cugir, urmată de un incendiu. Două femei cu arsuri, dintre care una grav

Postat la: 22.05.2020 - 16:47 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O explozie s-a produs vineri la una dintre uzinele de armament din Cugir, urmată de un incendiu. Două femei au suferit arsuri şi au nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE 14.45 Incendiul este lichidat. Explozia s-a produs într-un spaţiu al Uzinei Mecanice Cugir dat spre folosinţă Fabricii de Arme pentru testări din cauza faptului ca tunelul acestora de încercări a fost afectat de explozia de anul trecut. Victima care va fi transportată cu elicopterul SMURD este stabilă şi conştientă.

Garda de Intervenţie Sebes în cooperare cu SVSU Cugir intervine pentru acordare prim ajutor, localizare şi lichidare a unui incediu la Uzina Mecanică Cugir. Din primele informaţii este vorba de o explozie urmată de incendiu în urma căreia au rezultat două victime cu arsuri. Potrivit ISU Alba, explozia s-a produs în zona tunelului de încercări. Victimele sunt următoarele:

-o femeie, 53 ani, cu arsuri pe aprox. 40% din corp pentru care a fost solicitat elicopter SMURD

- femeie, 58 ani, arsuri mai uşoare pe 1 braţ asistată de SAJ Cugir

Incendiul nu se manifestă cu flacăra vizibilă, pompierii actionează pentru lichidare. Forţe alocate: 1 ASAS, 1 SMURD B2, 2 ASAS SVSU, 1 ambulanţă SAJ.

La uzinele de armament din Cugir se produc diverse tipuri de arme, precum şi muniţia aferentă acestora. Armamentul este verificat pentru calibrare, fiind folosit un tunel de încercări unde au loc trageri realizate de către angajaţii societăţii. Un incident similar a avut loc în mai 2019, tot cu implicarea unor angajaţi de la Fabrica de Arme, unde s-a produs o explozie tot pe tunelul de încercări. O femeie a decedat

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE