Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Festivalul Bucuriei organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a avut un real succes pentru diaspora

Postat la: 19.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În zilele de sâmbătă și duminică, 18 și 19 iunie 2022, secretarul de stat Gheorghe Cârciu s-a alăturat comunității românești din Italia în cadrul a două evenimente culturale românești care au loc la Roma, respectiv Festivalul Bucuriei și Ziua Românilor de Pretutindeni.

”Fie că vorbim despre expoziții de artizanat și produse culinare românești sau momente artistice interactive cu reprezentanți din domeniul artistic și cultural din România și Italia deopotrivă, dorul și iubirea pentru România aduc laolaltă mii de români din toate colțurile Italiei în această perioadă.”, se arata în comunicat.

În prima parte a zilei de ieri, 18 iunie 2022, delegația DRP a participat la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Bucuriei organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, alături de Cosmin Mitrea, gerant interimar al Consulatului General al României la Roma.

Festivalul a fost deschis prin cuvântul de întâmpinare și de binecuvântare adresat de către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, urmat de mesajul de felicitare al secretarului de stat Gheorghe Cârciu. Oficialul român și-a exprimat aprecierea pentru promovarea identității și a valorilor românești în rândul comunității.

Ulterior, secretarul de stat Gheorghe Cârciu le-a vorbit românilor care trăiesc în Peninsulă despre misiunea DRP și proiectele de anul acesta destinate mediului asociativ românesc, în cadrul seminarului cu tema ‘'Migrația românilor''. Această dezbatere a fost prevăzută pe agenda primei zile a Festivalului Cultural la Roma- Ziua Românilor de Pretutindeni, proiect organizat de către Centrul Român pentru Integrare și Tradiții (CRIT) și finanțat de către DRP.

Estimată ca cea mai numeroasă comunitate de rezidenți străini din Italia, românii își păstrează vie identitatea lingvistică, culturală și spirituală prin implicarea constantă în proiecte și acțiuni care să îi readucă mai aproape de acasă, de România.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE