La viteze de autostradă, autonomia mașinilor electrice scade cu până la 50% față de testele oficiale
Postat la: 23.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În urma unei testări efectuate cu peste 50 de mașini electrice pe autostradă, de către jurnaliștii publicației La'argus, la 130 km/h doar 17 au avut autonomie peste 300 km, una singură reușind să meargă peste 400 km. După frig, viteza e principalul dușman.
Astfel, testele efectuate pe 50 dintre cele mai apreciate modele de pe piață, pe același traseu și aproape în aceleași condiții meteo, au arătat că autonomia oferită de mașinile electrice în trafic real pe autostradă, la o viteză de 130 km/h setată pe GPS, este diferită de cea din testele oficiale ale producătorilor de mașini verzi.
Dacă în oraș sau zonele periurbane, autonomia în trafic real a mașinilor electrice se apropie cât de cât de cifrele oficiale, pe autostradă, însă, lucrurile stau cu totul diferit. Rezistența aerodinamică la viteza legală de 130 km/h și lipsa momentelor de recuperare a energiei la frânare, din cauza mersului constant, „seacă" bateriile.
Mai „grav", testele au arătat că autonomia utilă (80% la 10% din baterie), adică cea după care șoferii trebuie să se ghideze pentru a începe să caute o stație de încărcare pentru a face „plinul" cât mai repede, știut fiind faptul că cea mai rapidă încărcare e până la 80% din baterie, după care procesul încetinește, este, în general, de circa 240-250 km. Ceea ce înseamnă că, în regim de autostradă, după aproximativ 2 ore, trebuie să oprești să încarci minimum 30-40 de minute.
Protocolul de test pe autostradă pentru mașinile electrice stabilit de L`argus:
- autostrada A4 din Franța, între Bezu-Saint-Germain și Aire de Bussy-Saint-Goerges
- Distanța totală: 118 km
- Viteza setată pe GPS: 130 km/h
- Temperatură exterioară: 10 - 30 de grade Celsius
- O persoană, șoferul, în fiecare mașină
O singură mașină electrică din cele peste 50 testate a reușit să ofere o autonomie de peste 400 km pe autostradă, la 130 km/h. Este vorba despre Mercedes EQS 450+, care dispune de o baterie de 107,8 kWh și are un preț de bază de circa 110.000 de euro. Apoi, partea superioară a clasamentului este dominată tot de mașini electrice de top, echipate cu baterii de mari dimensiuni. Primele mașini electrice "rezonabile" din punct de vedere al prețului sunt Kia EV6 și Hyundai Ioniq 6, modele cu prețuri de bază pentru versiunile cu cele mai mari baterii de circa 60.000 de euro
Prelucrând datele obținute în urma testării a peste 50 de mașini electrice în regim de autostradă și comparându-le cu cifrele oficiale de consum, jurnaliștii L`argus spun că au ajuns la concluzia că „regula" este că autonomia reală la 130 km/h este, în general, circa 50% din autonomia mixtă WLTP.
Concret, scrie 400 km autonomie mixtă WLTP, pe autostradă autovehiculul va cere la priză după circa 200 km. De altfel, graficele care arată că piața de mașini electrice din Europa s-a prăbușit. În martie, potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, înmatriculările de mașini electrice noi au scăzut cu 11,3 %, mașinile electric fiind considerate scumpe și prea pretențioase. În Germania, scăderea a fost și mai abruptă, de 28,9 %.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
Jurnalistul Robert Turcescu a publicat mai multe concluzii pe care le-a tras despre candidatul la prezidențiale Călin Georgescu în urma unui interviu de joi, 16 ianuarie , pe care l-a facut la Metropola TV.
-
A fost sau nu „Raisa 8283" agentă a Serviciului Secret al Armatei? Explicația MApN
În social media, dar și în media online au început să apară din ce în ce mai multe informații referitoare la o femeie care ar fi avut acces la informații secretizate și care ar face dezvăluiri compromițătoare despre oficiali și foști oficiali din stat, sub pseudonimul „Raisa 8283".
-
DGA a intrat peste mafia de la Facultatea de Medicină: Mită la examenul de rezidențiat, mai mulți profesori universitari cercetați
Un profesor de la Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi a fost plasat sub control judiciar după ce a primit mită peste 9000 de euro pentru a da subiectele de examen în avans unor candidaţi la rezidenţiat
-
Miron Cozma bate câmpii la Parchet în dosarul Mineriadei: "Eu l-am arestat pe Iliescu în '91 şi era să-l împuşc!"
Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, s-a prezentat vineri la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de inculpat în dosarul Mineriadei din iunie 1990 pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.
-
OMS solicită o sumă colosală pentru crizele sanitare fără precedent "în contextul conflictelor, schimbărilor climatice, epidemiilor şi strămutării populaţiilor"
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut 1,5 miliarde de dolari pentru a îşi susţine activităţile în 2025 în contextul ''crizelor sanitare mondiale fără precedent'', o sumă identică celei de anul trecut.
-
Fenomenul cosmic care a schimbat totul: un obiect interstelar masiv misterios a aranjat planetele sistemului nostru solar pe orbită
Un nou studiu revoluționar aduce o perspectivă surprinzătoare asupra istoriei sistemului nostru solar. Cercetătorii sugerează că un obiect interstelar masiv, cu o masă de până la 50 de ori mai mare decât cea a lui Jupiter, ar fi influențat dramatic orbitele planetelor în urmă cu câteva miliarde de ani. Ce ar putea fi acest misterios colos cosmic?
-
Raport al Forumului Economic Mondial: Care sunt sunt principalele riscuri globale în 2025
Conflictele armate, fenomenele meteorologice extreme şi dezinformarea au fost identificate drept principalele riscuri globale pentru acest an, potrivit unui raport publicat miercuri de Forumul Economic Mondial (WEF), citat de CNBC.
-
Cel mai celebru influencer din lume vrea să cumpere TikTok: O mulțime de miliardari m-au contactat
Într-o serie de postări pe platforma X, cel mai urmărit creator de conținut de pe YouTube, MrBeast, a dat de înțeles că va încerca să cumpere rețeaua de socializare chineză, care este amenințată cu interzicerea în Statele Unite.
-
Hackerii ruși schimbă strategia și atacă pe WhatsApp: Este prima dată când grupul de hackeri a fost observat folosind această tactică
Grupul rus de hackeri Star Blizzard a lansat o campanie de spear phishing în noiembrie prin intermediul platformei de mesagerie WhatsApp, marcând o schimbare în tacticile de lungă durată, a raportat Microsoft într-o postare pe blog pe 16 ianuarie.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu