Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ministru finlandez de Interne judecat penal pentru că a citat din Biblie. "Lupta pentru libertatea de exprimare abia acum începe!"

Postat la: 26.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Päivi Räsänen, fostul ministru de Interne al Finlandei, a fost achitată după ce a fost trimisă în judecată, alături de Episcopul Pohjola, pentru că a „îndrăznit" să citeze un verset din Biblie. Ea spune că a fost onorată să apere libertatea de exprimare, însă, lupta pe care o are de dus cu autoritățile finlandeze este abia la început.

Räsänen, în prezent, parlamentar al Finlandei, a fost achitată de instanța de fond. Judecătorii au decis că nu poate fi considerată infracțiune faptul că a folosit pasaje din Biblie, pentru a-și exprima credința religioasă. Astfel, Procuratura finlandeză a fost obligată să-i achite suma de 60 000 de euro, cheltuieli de judecată. Hotărârea primei instanțe a fost deja atacată cu recurs menționează sursa citată.

Päivi Räsänen este optimistă înainte de recurs și susține că tot procesul „se află în mâinile lui Dumnezeu". Ea consideră că soluția definitivă din acest caz va fi un precedent judiciar pentru libertatea de exprimare. „Dacă voi obține achitarea în instanța de apel sau în instanța supremă, cazul ar dobândi statutul de precedent pozitiv pentru libertatea de exprimare și de religie. Iar încercările îmi vor oferi mai multe oportunități de a prezenta mesajul Bibliei și de a vorbi despre Evanghelie în public", a declarat Päivi Räsänen, pentru sursa menționată.

Procesul împotriva lui Räsänen a început în iunie 2019. În calitate de membru activ al bisericii luterane finlandeze, ea a cerut conducerii bisericii sale pe Twitter, detalii cu privire la sponsorizarea oficială a evenimentului LGBT „Pride 2019", însoțită de o imagine cu versete biblice din Epistola către Romani. În urma acestui tweet, au fost lansate investigații suplimentare împotriva lui Räsänen, ajungându-se la o broșură bisericească scrisă de ea în urmă cu aproape 20 de ani. Episcopul Pohjola a fost acuzat că a susținut-o în demersurile sale, de a cita din Evanghelie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE