Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Misiune spațială pe planeta Mercur

Postat la: 20.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un satelit care urmează să ajungă în 7 ani pe planeta Mercur a fost lansat cu sucees de Agenția Spațială Europeană (ESA).

BepiColombo, prima misiune spațială europeană spre planeta Mercur, a fost lansată cu succes spre planeta cea mai mică și mai apropiată de Soare din sistemul nostru solar, în încercarea de a-i descifra necunoscutele, relatează agenția spaniolă EFE, preluată de Agerpres. Modulul de transfer și cele două orbitoare, unul dezvoltat de Agenția Spațială Europeană (ESA) și celălalt de omoloaga sa japoneză, JAXA, cu care a fost lansat în comun proiectul, au decolat de la centrul spațial Kourou din Guayana Franceză, la ora 01:45 GMT.

Lansarea realizată cu ajutorul unei rachete Ariane 5 a respectat orarul prevăzut și faza de lansare a fost încheiată după 26 de minute și 47 de secunde. A început astfel un voiaj de 7 ani și două luni până când satelitul se va instala pe orbita planetei Mercur, de unde operațiunile sale științifice vor începe în martie 2026 și se vor derula timp de un an, cu posibilitatea prelungirii a încă un an.

Activitatea în comun a celor două orbitoare va studia originea și evoluția planetei, compoziția sa, exosfera și magnetosfera, și va completa astfel cercetările realizate de singurele două nave care au vizitat-o până în prezent. Mariner 10 a survolat-o și a oferit primele fotografii făcute îndeaproape între 1974 și 1975, și Messenger, tot americană a survolat-o în 2008 și în 2009 și a fost prima care a orbitat-o între 2011 și 2015.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE