Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Mult asteptatul anunț: Rafila spune ca două vaccinuri pentru Covid-19 vor fi autorizate pe 25 și 27 decembrie 2020

Postat la: 05.12.2020 - 13:28 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer va fi autorizat pe 25 decembrie, iar cel al Moderna pe data de 27 decembrie.

"Din informațiile pe care le am, cele două vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARN mesager vor fi autorizate până la sfârșitul anului, mai exact pe data de 25 decembrie vaccinul de la Pfizer și pe 27 decembrie vaccinul de la Moderna, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente - EMA va autoriza vaccinul, acesta va putea ajunge în statele membre UE. Intr-o primă etapă vaccinul de la Pfizer, pentru că există deja un contract semnat. Vaccinul de la Moderna, care are avantajul unor condiții mai ușoare de manipulare și de conservare, probabil că abia anul viitor va ajunge și în Uniunea Europeană, pentru că este rezervat inițial pentru piața SUA. Probabil că primele cantități vor putea să vină în România de la începutul lunii ianuarie anul viitor.", a explicat Alexandru Rafila.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE