Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Nu era suficient coronavirusul! In China a aparut primul caz mortal de hantavirus, mai fatal decât Covid-19. Un barbat a murit ca secerat, in autobuz

Postat la: 25.03.2020 - 17:28 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cazul chinezului mort de hantavirus a declanşat îngrijorare în China. "Vă rugăm să NU vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani", au scris ziarele chinezesti.

Un bărbat care a murit într-un autobuz din China a fost testat pozitiv pentru un virus mai fatal decât Covid-19 şi care prezintă simptome foarte similare. Victima a murit într-un vehicul din Shandong în drum spre serviciu şi s-a dovedit că suferă de hantavirus. Au fost testate alte 32 de persoane din autobuz. Incidentul a stârnit panică în China, iar haştag-ul #hantavirus a explodat pe reţelele de socializare. Experţii au asigurat publicul că acesta nu este un virus nou şi se crede că oamenii îl iau în circumstanţe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.

Omul de ştiinţă suedez dr. Sumaiya Shaikh a scris pe Twitter că „#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea". Se răspândeşte de la şobolan / şoareci dacă oamenii îi ingerează lichidele din corp. Transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani." Deşi hantavirusul este rar, acesta are o rată a decesului de 38% conform Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor. Expunerea la urina, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului, aşa cum şi muşcătura şobolanului poate fi periculoasă.

Simptomele sunt remarcabil de similare cu cele prezente la pacienţii care se luptă cu Covid-19 şi includ probleme grave cu respiraţia, tuse, dureri de cap şi febră. O persoană care s-a recuperat după ce a suferit de hantavirus a spus că simţea „o bandă strânsă în jurul pieptului şi o pernă pe faţă". „Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecţia cu hantavirus", a avertizat CDC, spunând că pacienţii au de multe ori nevoie de îngrijiri pentru a-i ajuta în perioada de suferinţă respiratorie severă.

Hantavirusul se găseşte la rozătoare precum şoarecii şi şobolanii. Oamenii pot contracta virusul venind în contact cu excremente de rozătoare infectate, urină şi salivă şi, de asemenea, poate fi răspândit de la persoană la persoană. Diagnosticul poate fi dificil de stabilit, deoarece simptomele se aseamănă adesea cu ale altor virusuri mai populare, precum gripa. Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, plămânii şi alte organe prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora.

În plămâni, se produs scurgeri de sânge scurgeri care inundă sacii de aer, ceea ce face dificilă respiraţia pacienţilor. Când virusul infectează inima, daunele reduc capacitatea organului de a circula sânge prin organism. Acest lucru provoacă tensiunea arterială scăzută în mod critic şi o lipsă de oxigen în întregul corp, ceea ce poate duce rapid la insuficienţa şi moartea organului. Virusul este fatal între 35 şi 50% din cazuri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE