Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
O mare companie a recunoscut că a greșit salariile angajaților timp de 13 ani: plătesc voluntar o despăgubire uriașă

Postat la: 01.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania minieră BHP din Australia susține că a calculat greșit salariile foștilor și actuali angajați din toată țara. Erorile s-au produs timp de 13 ani, iar compania va plăti aproape 300 de milioane de dolari pentru a rezolva problema, potrivit BBC.

Aproximativ 28.500 de angajați au primit mai puține zile de concediu decât aveau dreptul, a arătat o verificare efectuată de companie. De asemenea, 400 de lucrători nu au primit indemnizațiile suplimentare cuvenite „din cauza unei erori".

BHP anunță că a raportat incidentul autorităților, iar erorile vor costa compania până la 280 de milioane de dolari. Unii angajați afectați și-au dedus în mod incorect concediul în sărbătorile publice australiene, a constatat compania. Drept urmare, li s-a datorat în medie șase zile de concediu.

„Ne pare rău pentru toți actualii și foștii angajați afectați de aceste erori. Acest lucru nu este suficient de bun și nu se încadrează în standardele pe care le așteptăm la BHP. Lucrăm pentru a remedia aceste probleme, cât mai repede posibil", a adăugat ea", a declarat Geraldine Slattery, președintele Australiei BHP.

De asemenea, compania a comandat o „modernizare a sistemelor sale de salarizare.

BHP are sediul central în Melbourne și este cea mai mare companie minieră din lume.Are aproximativ 80.000 de angajați în diferite locuri din lume, inclusiv la Escondida în Chile, care este cea mai mare mină de cupru din lume.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE