Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Obișnuiești să plătești totul cu cardul? Fenomenul cunoscut sub numele de "efectul plăților fără numerar" te poate stoarce de bani

Postat la: 13.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un nou studiu al Universității din Adelaide, Australia, a demonstart faptul că folosirea metodelor de plată fără numerar duce de multe ori la creșterea cheltuielilor, un fenomen cunoscut sub numele de „efectul plăților fără numerar".

Altfel spus, acest efect înseamnă că oamenii au tendința de a cheltui mai mult atunci când folosesc metode fără numerar, în special pentru articole precum bijuteriile care semnalează statutul.

Cu toate acestea, studiul a constatat că acest efect nu se aplică în situații precum oferirea de bacșișuri sau donații, unde metodele cu și fără numerar au rezultate similare.

Cercetătorul principal, Lachlan Schomburgk, subliniază importanța de a fi atenți la alegerile noastre de plată pentru a controla cheltuielile, în special în timpul provocărilor economice.

El recomandă utilizarea numerarului în locul cardurilor ori de câte ori este posibil, deoarece predarea fizică a banilor poate face ca cheltuielile să fie mai evidente. Această conștientizare poate ajuta la prevenirea cheltuielilor excesive și la luarea unor decizii de cumpărare mai informate.

Cercetarea, publicată în Journal of Retailing, oferă informații importante pentru întreprinderi și factorii de decizie politică. Schomburgk subliniază necesitatea ca întreprinderile să se adapteze la tendința plăților fără numerar pentru a evita pierderea unor oportunități de venituri.

Factorilor de decizie politică li se recomandă să educe persoanele care nu sunt familiarizate cu tranzacțiile fără numerar, cum ar fi cele care nu au conturi bancare, cu privire la riscurile potențiale ale cheltuielilor excesive cu metode fără numerar.

Privind în viitor, Schomburgk sugerează că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege impactul tehnologiilor de plată emergente, cum ar fi serviciile buy-now-pay-later și criptomonedele.

Analizând o gamă largă de lucrări de cercetare, studiul a scos la iveală factorii-cheie care influențează efectele plăților fără numerar, oferind o imagine de ansamblu cuprinzătoare a acestui comportament.

Având în vedere că ne îndreaptăm spre o societate fără numerar, Schomburgk subliniază importanța de a lua în considerare modul în care metodele de plată ne modelează obiceiurile de consum, scrie incredibilia.ro.

Această studiu face lumină asupra unui aspect trecut cu vederea al acestei tranziții și oferă îndrumări esențiale pentru consumatori, întreprinderi și factorii de decizie politică pentru a naviga în peisajul în continuă evoluție al comportamentului de plată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE