Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Şoferii care fac live la volan ar putea rămâne fără permis. Amenzile usturătoare, prevăzute în proiectul MAI

Postat la: 11.01.2019 - 15:19 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Proiectul MAI îi vizează în mod direct pe șoferii care folosesc telefonul mobil pentru a face fotografii și live-uri în timp ce conduc.

„Prin prezentul proiect de act normativ se propune interzicerea, în timpul mersului, a ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete). Sancţiunea cu amendă va fi aplicată şi conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere (ex. biciclişti)", se arată într-un comunicat al MAI.

Nerespectarea prevederilor este pedepsită cu 9 până la 20 de puncte-amendă. În 2019, valoarea unui punct de amendă este de 145 de lei, fiind plafonată la nivelul din 2017.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1A, din Bucureşti.

„Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiţii decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancţionare pentru situaţia în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulaţia vehiculelor", se arată în comunicatul, citat de Agerpres.

Pe lângă amendă, șoferii vor rămâne fără permis pentru o perioadă de 30 de zile. Proiectul prevede că modificările legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Timp de două luni, Poliția Rutieră va desfășura campanii de informare a șoferilor cu privire la modificări.

În ultima perioadă, tot mai multe nenorociri au avut loc din cauza șoferilor care fac live pe Facebook la volan. Pe 22 mai 2018, nouă români au murit într-un accident produs pe o șosea din Ungaria. Șoferul microbuzului în care se aflau a făcut live pe Facebook în momentul tragediei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE