Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Peste 10.000 de vite au murit în două-trei zile de la „stresul provocat de căldură” în SUA

Postat la: 20.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mii de bovine au decedat în Statele Unite, în doar două-trei zile, numărul lor ajungând la 10.000, informează presa de peste Ocean.

Conform publicației The Kansas City Star, epicentrul acestui adevărat masacru asupra bovinelor a fost în sudvestul Kansasului. Conform oficialilor Departamentului Agriculturii din Guvernul SUA, cauza a fost reprezentată de „factori de vreme, care au cauzat stres pentru vite".

Mai precis, se pare că temperaturile au crescut brusc, de la o medie de 26-27 de grade celsius la 37-38 de grade pe 11 iunie. Această temperatură caniculară a fost înregistrată în zonă timp de trei zile, ceea ce a adus la decesul a mii de animale.

Deși la început s-a crezut că este vorba de 2.000 de capete, în realitate cifra este de 10.000, după cum informează specialiștii în agricultură citați de publicația The Kansas City Star.

„Datorită rapoartelor de la membrii noștri că a fost un număr semnificativ de decese în acea zonă a statului", a declarat Scarlett Hagins, vice președintele unei asociații a fermierilor din Kansas, conform sursei citate.

Decesul atâtor animale într-un timp foarte scurt este un eveniment „unic și nefericit", mai ales că vitele sunt rezistente la căldură. Conform acelorași specialiști, problema a fost că temperaturile nu au scăzut peste noapte, iar bovinele nu au mai rezistat.

Acest incident „unic" vine pe fondul unei ofensive împotriva consumului de carne, în special de vită. În toată lumea, din Noua Zeelandă și până în Uniunea Europeană se subliniază necesitatea reducerii capetelor de vite, pe motiv că existența acestora ar polua.

În același timp, Uniunea Europeană propune consumul de gândaci, iar personalități media precum Angelina Jolie fac reclamă mâncării pe bază de insecte.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE