Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Pfizer a propus un fond pentru despăgubiri în caz de efecte adverse dar România a refuzat: "Nu avem cum să o facem și e foarte greu de instrumentat!"

Postat la: 27.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Compania Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve, în primul rând în rândul pacienților, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicamente inovativ antiviral Monopiravir. Am reușit să facem acest lucru, dar din păcate cu cei de la Pfizer nu am reușit. Ne-au pus niște condiții comerciale și un contact tipic din Statele Unite care e foarte greu de adoptat în România. Vă dau un singur exemplu, care cred că ar crea rezerve în primul rând pacienților: formarea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale acestui tratament. Vă dați seama că o astfel de chestiune nu avem cum să o facem și e foarte greu de instrumentat. ", a declarat Rafila, în timpul ședinței de Guvern.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE