Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primăria Capitalei achiziționează 100 de ambulanțe

Postat la: 21.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primăria Capitalei achiziționează 100 de ambulanțe. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, achiziția a 100 de ambulanțe de către Primărie, suma totală fiind de 8,5 milioane de euro.

Alături de Gabriela Firea s-au aflat ministrul Sănătăţii, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov, precum și directorul general al Apa Nova Bucureşti. „Primăria Capitalei va demara în cel mai scurt timp procedura de achiziție a 100 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Aceste 100 de ambulanțe pentru că în prezent sunt 108 amubalnțe, din care aproape 70 sunt depășite din punct de vedere tehnic. Sunt de foarte multe ori, deși medicii și asistenții acționează eroic, probleme cu mașinile care ajung la pacienți. Suma totală este de 8,5 milioane de euro. 4,6 milioane de euro pot proveni din dividende pe care le are de accesat Primăria de la Apa Nova, iar restul de sumă va fi acoperită din bugetul local. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiție în sănătatea bucureștenilor și ilfovenilor", a declarat Gabriela Firea. Prezent în studioul ziarului Libertatea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit, la începutul lunii septembrie, despre dotările ISU, vechimea ambulanțelor din România și achizițiile pentru IGSU.

„Deci nu numai ambulanțele SMURD, ci și ambulanțele Serviciului de Ambulanță au atins o vechime foarte mare și lucrăm pentru ambele, pentru că sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență sunt ambele structuri. Pot să spun că, la nivelul Guvernului, este un interes major ca să se rezolve. Știți că nu s-a alocat o sumă prin fonduri europene din anumită rezervă, la decizia domnului prim-ministru Tudose. O sumă de 600 de milioane de euro pentru aviație și pentru IGSU. Lucrăm acum pe actul normativ care va permite ca licitația ambulanțelor să fie unanimă, să nu mai fie problemele pe care le-am avut până acum cu blocajele și cu tot. Și eu sper ca, anul viitor, într-adevăr, să vedem primele ambulanțe noi, să vină să înlocuiască ambulanțele învechite și la Ambulanță și la SMURD. Anul acesta nu mai pot să sper decât la finalizarea actului de licitație și semnarea acordurilor-cadru", a declarat Raed Arafat.

„Înlocuirea nu se face imediat, se va face treptat. Acordul-cadru va avea patru ani, dar ambulanțele care trebuie imediat înlocuite, vorbim cel puțin de vreo 600-700 de ambulanțe care trebuie în prima fază înlocuite". „Prevedem o dotare și pe partea de elicoptere de căutare-salvare și prevedem o dotare și pe partea de elicoptere SMURD pentru intervenție montană și inclusiv simulator de instruire pe elicopterele SMURD pentru a-i pregăti și mai bine și pentru a grăbi modul de certificare al lor, mai ales la piloții tineri care vin pentru că expunerea la simulator este foarte importantă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE