Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pupila lui Vâlcov, administrator la Telecomunicații CFR SA

Postat la: 09.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Slătineanca Larisa Maria Popa (30 de ani), martor-cheie într-unul dintre dosarele în care fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov este judecat pentru fapte de corupție, a fost numită, la finalul lunii iunie, în funcția de administrator provizoriu al companiei Telecomunicații CFR SA, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

În același timp, Larisa Popa figurează pe site-ul Ministerului Agriculturii drept consilier personal al secretarului de stat Alexandru-Dănuț Potor. Contactat de PressOne, Potor a răspuns că ea nu a dat concurs pentru post, ci a fost selectată chiar de el. Larisa Popa a devenit cunoscută în 2011, când a câștigat titlul de Miss Universe Romania. Înainte de a obține cele două posturi, ea a fost angajata unui centru de înfrumusețare.

Larisa Maria Popa a fost citată ca martor în dosarul penal în care fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov este acuzat că ar fi încercat să mascheze - prin achiziționarea de opere de artă - mita primită de la omul de afaceri Theodor Berna. Motivul citării este calitatea ei de proprietar al Galeriei de artă Raphael, despre care procurorii susțin că ar fi fost deținută, indirect, de către Darius Vâlcov. În luna mai, PressOne a consultat acest dosar, aflat pe rolul Înaltei Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), și v-a prezentat rechizitoriul, dar și mărturii din instanță.

Absolventă a unei școli sanitare și, apoi, a Facultății de Marketing din cadrul Universității "Spiru Haret", Larisa Maria Popa a înființat Galeria Raphael în 2013. Sediul galeriei se află pe strada Stockholm, într-una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei. Ea a declarat că a plătit chiria de 500 de euro pentru acest spațiu cu sprijinul unui om de afaceri care apare și el în dosarul Vâlcov, Andrei Ovidiu Ramba. În cursul procesului, Larisa Popa a negat că Vâlcov ar fi fost amestecat în afacerea cu galeria de artă. Ea a afirmat că același Ramba i-ar fi dat tablourile spre păstrare. În fața instanței, ea l-a acuzat pe procurorul de caz că i-ar fi trunchiat declarațiile din cursul urmăririi penale, mai exact partea în care spune că nu crede "că Darius Vâlcov ar fi fost implicat".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE