Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Războiul dintre Augustin Lazăr și Tudorel Toader se mută în instanță. Începe procesul la Alba Iulia

Postat la: 19.03.2019 - 10:41 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea de Apel Alba Iulia judecă primul termen, marți 19 martie 2019, în dosarul prin care procurorul general Augustin Lazăr a solicitat suspendarea procedurii de revocare din funcţie, iniţiată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Curtea de Apel Alba Iulia judecă primul termen, marți 19 martie 2019, în dosarul prin care procurorul general Augustin Lazăr a solicitat suspendarea procedurii de revocare din funcţie, iniţiată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Dosarul a revenit la Alba Iulia după aproape 3 luni, timp în care a ajuns pe la Curtea de Apel Bucureşti şi, în final, la Înalta Curte de casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde s-a stabilit competenţa de judecată a cauzei. Dosarul va fi judecat de acelaşi magistrat la care a ajuns, iniţial, prin repartizarea aleatorie a instanţei de judecată.

ÎCCJ a stabilit că atunci când este vorba de carieră profesională, un magistrat, ca orice altă persoană care se consideră vătămată, se adresează instanţei de contencios administrativ acolo unde are domiciliul, pentru a cere suspendarea executării actului administrativ. Augustin Lazăr a depus cererea de suspendare la Curte de Apel Alba Iulia. Instanţa Supremă a mai arătat că nu trebuie confundată persoană fizică Augustin Lazăr cu instituţia procurorului general al României. Înalta Curte a reţinut, sub aspectul competenţei teritoriale a instanţei de judecată, dispoziţiile articolului din Codul de Procedura Civilă care stipulează că "reclamantul persoană fizică se adresează exclusiv instanţei de la domiciliul său".

Pe 2 noiembrie 2019, procurorul general a depus la instanţa din Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios administrativ, prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie, care a fost demarată de ministrul Justiţiei. Lazăr solicita, de asemenea, şi suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială. Augustin Lazăr a motivat că propunerea de revocare constituie un act administrativ unilateral cu caracter individual, care poate fi supus controlului instanţelor de contencios administrativ.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE