Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


România raportează de 10 ori mai puține infecții nosocomiale decât media Uniunii Europene

Postat la: 15.11.2019 - 18:10 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România raportează de 10 ori mai puține infecții asociate asistenței medicale - infecții spitalicești, cunoscute și ca infecții nosocomiale - decât media Uniunii Europene, afirmă profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

"Cunoaștem situația reală din România probabil parțial. Raportăm de 10 ori mai puține infecții decât media UE, iar bacteriile multi-rezistente izolate în cazul infecțiilor invazive, grave, reprezintă unele din cele mai ridicate procentaje din UE", atrage atenția profesorul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila propune și soluții pentru aceste probleme: "Cum putem rezolva aceste probleme? Diagnosticul microbiologic în spitale, 24h/7zile este esențial pentru a putea cunoaște și ține sub control cele 2 fenomene. Organizarea cât mai rapidă de laboratoare sau compartimente de microbiologie care să aparțină spitalelor publice, încadrat cu medici microbiologi/medici de laborator care să poată colabora cu epidemiologul și cu responsabilul de prescrierea antibioticelor din spital (medic de boli infecțioase), pe baza protocoalelor și pe baza cunosterii situației din fiecare spital reprezintă soluția problemei."

El mai spune că "adoptarea unui Plan Național de Acțiune în domeniul rezistenței de antibiotice este imperioasă, iar Institutul 'Matei Balș' va demara luna viitoare un proiect finanțat de guvernul Norvegiei care să poată rezolva în mod integrat aceste probleme".

Alexandru Rafila consideră că "informarea și educarea personalului medical, a publicului sunt esențiale pentru reușita programelor de sănătate publică din domeniul bolilor infecțioase" și militează pentru introducerea cât mai rapidă a educației pentru sănătate în școlile din România.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE