Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Victor Pițurcă a fost reținut de către DNA in scandalul contractelor din pandemie. Cozmin Gușă: Urmează Ludovic Orban?

Postat la: 30.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul selecționer al României, Victor Pițurcă, a fost chemat, luni, la sediul central al DNA. Acesta a fost nevoit să dea declarații în fața procurorilor anticorupție. Pițurcă a fost reținut de către procurori și s-ar putea cere arestarea preventivă.

Pițurcă urmează să dea explicații în legătură cu achiziția de măşti anti-COVID pentru Ministerul Apărării Naționale, MApN. Este vorba despre un dosar mai vechi. În trecut s-au făcut deja mai multe percheziții și au fost deja audiate mai multe persoane. Acesta este cunoscut opiniei publice sub numele de „Măști pentru MApN".

În perioada în care România era în stare de urgență, șeful direcției medicale MApN, generalul D.P., s-a ocupat de „operațiunea" de achiziționare a măștilor anti-COVID. Acesta l-a însărcinat pe șeful farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, C.P., să găsească transport și fondurile necesare pentru achiționarea echipamentelor medicale. Era vorba, cu precădere măști întrucât Ministerul Apărării Naționale nu dispunea de sumele respective.

Prin urmare, șeful farmaciilor a luat legătura cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti. Aceştia urmau să intermedieze relația cu o firmă chineză. După găsirea furnizorului cu ajutorul italienilor, generalii și-au dat seama că nu au suficienți bani. Astfel a intrat pe fir Victor Pițurcă, conform prosport.ro.

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat: "Știrea e importantă oricum, dar dacă socotiți că Victor Pițurcă este prietenul de 30 de ani al lui Ludovic Orban, pricepeți mai corect mizele jucate. Și tot așa primesc răspuns cei ce nu pricepeau cum a primit Pițurcă contracte de stat în pandemie, când premier era LuCOVID. Treaba de ieri cu amanta (n.r. - in spatiul public a aparut o scrisoare deschisa a sefei TNL Corbeanca despre relatiile politice si intime cu Orban, pe atunci premier si sef al PNL) a fost deci doar deschiderea"!

UPDATE: Directorul general al Romarm a fost reținut alături de Victor Pițurcă

Apar noi informații pe surse după reținerea lui Victor Pițurcă. Și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu, a fost reținut în același dosar.

 

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE