Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Uța" Lipă, țața rătăcită a lui Cioloş la Rio

Postat la: 15.08.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta „Uța" Lipă, demonstrează pe zi ce trece că tupeul, aroganţa şi nesimţirea şi-au făcut de mult timp cuib sub cascheta ei de poliţist făcut la apelul bocancilor. Se comportă ca o chivuţă din obor şi, totodată, ca o țață cocoţată în fruntea colhozului. Pentru ea, bunul simt şi decență sunt cuvinte necunoscute.

Crede că totul i se cuvine şi toată lumea se învârte în jurul ei, însă, cel mai bine se regăseşte în vorbele marelui Nicolae Iorga:" Între păcătoşi, şiretenia e genialitate şi neruşinarea vitejiei". În 2009, a fost paraşutată politic în fruntea clubului Dinamo pe care l-a dus pe marginea prăpastiei. Ulterior, în noiembrie 2015, pentru performanțele manageriale catastrofale a fost promovată de Cioloş în fruntea Ministerului Tineretului și Sportului, moment de mare bucurie pentru angajaţii clubului Dinamo care au chefuit vreo două zile pe motiv că au scăpat de ea. Acum, însă, cu limbajul unei mahalagioaice din Bariera Vergului, „Uța"Lipă ne transmite de la Rio de Janeiro că nesimițirea şi prostia sunt trecute de mult timp cu majuscule în CV-ul acesteia.

"Eu am doar opt luni de mandat. Nu încercaţi să mă învinovăţiţi pe mine pentru ce nu au făcut alţii până acum. Participarea la Jocurile Olimpice stă sub directul patronaj al COSR. Eu, ca ministru, le-am dat tuturor şi pe nas, şi pe gură pentru a face performanţă. Federaţiile au primit finanţare pentru marea performanţă", a reacţionat „Uța" Lipă la Dolce Sport după ce i se ceruse demisia pentru rezultatele modeste de la Jocurile Olimpice de vară. Cum adică le-a „dat tuturor şi pe nas, şi pe gură pentru a face performanţă"? A dat din banii ei? A venit cu bani de acasă? Cât tupeu și nesimțire să ai ca să debitezi o asemenea aberații? Enorm și fără limite. Dar pentru ce a fost pusă de premierul Cioloş şi plătită din bani publici nu că să facă tot ce e posibil şi legal pentru participarea onorabilă a României la Jocurile Olimpice de vară?! Ba da.

De fapt, dovada cea mai elocventă a carierismului, a amatorismului managerial şi a gândirii de tipul piciorul broaştei a fost prezentată de „Uța" Lipă la Parlament, la sfârşitul anului trecut, când s-a aprobat bugetul MTS pentru 2016. "Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pe anul 2016 este 329.556 mii lei, chiar dacă pe hârtie el apare mai mic comparativ cu anul 2015, în realitatea el este mai mare cu 14 milioane de lei", a spus Lipa. Pentru ea matematica înseamnă doar adunare şi imnultire şi, ca atare, nu trebuie să ne mai mire că, deşi s-au luat 14.000.000 de lei din bugetul sportului în an olimpic, când bugetul trebuia suplimentat, Lipă spune că este mai mare. E drept, în gândirea ei de savantă care şi-a luat doctoratul la trei ani după terminarea facultăţii, cum de a fost posibil?- minus cu minus dă plus! Mai mult, are tupeul şi nesimţirea să spună că „Participarea la Jocurile Olimpice stă sub directul patronaj al COSR", dar ea, „Uța" Lipă este de şapte ani, adică din 2009 şi până azi, vicepreşedinte COSR.

Nu cumva a tăiat doar frunză la câini la COSR, aşa cum a făcut şi la Dinamo?! În plus, uită că, în februarie 2013, Curtea de Conturi a României a menţionat, negru pe alb, că şi Federaţia Română de Canotaj, unde Lipa este preşedinte din 2009, nu a înregistrat în contabilitate încasările extrabugetare şi sponsorizările. Nu miroase cumva a evaziune fiscală şi ceva deturnări de fonduri? Dar, acest lucru a contat mai puţin pentru fosta canotoare care a învăţat de câţiva ani să vâslească în interes personal pe bani publici. Aşa s-a făcut că la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, din 2012, şi-a luat soţul şi fiul în delegaţia României şi, a repetat acest obicei şi la Rio de Janeiro. Însă, atitudinea şi comportamentul „Uței" Lipă se regăseşte cel mai bine clar în descrierea lui Nicolae Iorga- „Neruşinatul nu simte nimic nici atunci când altora le e ruşine că-l mai văd". Practic, nu mai este nimic de spus despre spectacolul penibil jucat în numele României, de către ministrul Tineretului şi Sportului cu acordul premierului Dacian Cioloş, decât că obrazul gros cu nesimţire se ţine!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE