Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

Postat la: 05.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coreea de Nord a lansat, luni, trei rachete balistice în largul coastei sale de est, la doar câteva ore de la o întâlnire între președinta sud-coreeană Park Geun-Hye și președintele chinez Xi Jinping, în marja summitului G20 din China, informează agenția Yonhap, citată de AFP.

Potrivit Statului Major General al Coreei de Sud, rachetele au fost lansate din comitatul Hwangju, în provincia Hwanghae din vestul Coreei de Nord, și au ajuns în Marea Japoniei. Pentru moment, nu sunt cunoscute tipul rachetelor și distanța pe care au parcurs-o. Lansarea celor trei rachete este în prezent în curs se analiză, a spus purtătorul de cuvânt.

Este o nouă demonstrație de forță din partea Phenianului, la două săptămâni după lansarea unui proiectil de către un submarin nord-coreean. Dispozitivul, testat la 24 august, a parcurs circa 500 de km în direcția Japoniei, ceea ce în opinia experților reprezintă un progres în programele balistice nord-coreene. Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm respectivul test.

De la începutul anului, Coreea de Nord a lansat aproape 20 de rachete. Totodată, în luna ianuarie, Phenianul a efectuat cel de-al patrulea său test nuclear, deși rezoluțiile ONU îi interzic Coreei de Nord orice program nuclear sau balistic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE