Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump promite că va recunoaște Ierusalimul ca si capitala Israelului. Amenințari la Hillary Clinton

Postat la: 26.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump i-a spus şefului guvernului de la Tel Aviv, Benjamin Netanyahu, că, în cazul în care va fi ales preşedinte, Statele Unite ar recunoaşte Ierusalimul drept capitala nedivizată a Israelului.

Potrivit oficialilor de campanie ai candidatului republican, Trump ar fi declarat, în cadrul discuţiilor purtate duminică cu premierul Benjamin Netanyahu, că, în cazul alegerii sale în funcţia de preşedinte, Statele Unite ar "recunoaşte Ierusalimul drept capitală nedivizată a statului Israel". Cu toate că Israelul consideră Ierusalimul drept capitala sa, puţine ţări recunosc acest lucru, iar cele mai multe, inclusiv Statele Unite, îşi au ambasadele la Tel Aviv.

Pe de altă parte, palestinienii intenţionează să stabilească la Ierusalimul de Est capitala statului pe care doresc să-l înfiinţeze, în Cisiordania şi Fâşia Gaza. În cursul întâlnirii cu premierul Netanyahu, care a durat mai bine de o oră, Donald Trump a fost de acord cu acesta că se va putea ajunge la pace în Orientul Mijlociu doar dacă "palestinienii renunţă la ură şi violenţă şi acceptă Israelul drept un stat evreiesc".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE