Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Epurările în Turcia continuă: Peste 8000 de polițiști și jandarmi au fost concediați

Postat la: 02.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 8000 de polițiști și jandarmi au fost concediați, potrivit autorităţilor locale. În schimb, judecătorii și procurorii îndepărtați din funcții după lovitura de stat eșuată din iulie vor fi reprimiți dacă depun cereri în acest sens în următoarele două luni.

Peste 8000 de polițiști și jandarmi au fost concediați în Turcia, potrivit monitorului oficial. Şi 820 de militari şi-au pierdut funcţiile. Aceştia din urmă au fost daţi afară, fiind suspectaţi de legături cu persoane ce au luat parte la tentativa de lovitură de stat eşuată din 15 iulie. Înaintea acestor ultime epurări, guvernul de la Ankara a "curăţat" forţele armate de mii de angajaţi, de la generali de cel mai înalt rang la soldaţi recent înrolaţi în armată. La nivelul întregului sector public aceste epurări au afectat peste 80.000 de angajaţi.

Presa turcă a anunţat că judecătorii și procurorii îndepărtați din funcții după lovitura de stat eșuată din iulie vor fi reprimiți dacă depun cereri în acest sens în următoarele două luni. Peste 3000 de magistrați au fost excluși din sistemul judiciar după tentativa de puci.

Ţările occidentale continuă să critice guvernul turc pentru politica de represiune de după puci care afectează armata, justiţia dar şi educaţia. Între timp, Ankara continuă să îl acuze pe predicătorul Fethullah Gulen pentru tentativa de lovitură de stat şi cer Statelor Unite extrădarea acestuia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE