Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Infrangere usturatoare pentru Angela Merkel

Postat la: 19.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel au suferit, duminica, a doua infrangere electorala in doua saptamani, sprijinul pentru Uniunea Crestin-Democrata (CDU) ajungand la cel mai scazut nivel de dupa reunificarea Germaniei la un scrutin regional din landul Berlin, din cauza ingrijorarilor privind politica de deschidere fata de imigranti adoptata de sefa guvernului.

Alternativa pentru Germania (AfD), partid populist si antiimigratie, a obtinut 11,5% din voturi, inregistrand un avans substantial, profitand in special de nemultumirea electoratului fata de decizia din urma cu an a Angelei Merkel de a deschide granitele pentru refugiati, releva un exit poll transmis de postul public de televiziune ARD, potrivit Agerpres. Conform acestui rezultat, AfD ar intra in cel de-al 10-lea consiliu de land, dintr-un total de 16.

CDU nu ar fi obtinut decat 18% din voturi, in scadere fata de procentul de 23,3% inregistrat la ultimele alegeri din 2011. Social-democratii (SPD) s-au clasat pe prima pozitie la alegerile de duminica, obtinand 23%. SPD ar putea renunta acum la coalitia cu CDU din capitala Germaniei. Infrangerea suferita de CDU la Berlin vine la doua saptamani dupa lovitura electorala primita la scrutinul din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Aceste esecuri au ridicat semne de intrebare asupra posibilitatii ca Angela Merkel sa mai candideze pentru al patrulea mandat de cancelar la alegerile de anul viitor, insa partidul nu pare sa aiba alternative viabile, astfel ca tot ea ar putea fi candidatul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE