Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Președintele Uzbekistanului se afla în stare critică

Postat la: 02.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Islam Karimov, 78 de ani, președintele Uzbekistanului, se află în stare critică după o degradare a stării de sănătate în urma unei hemoragii cerebrale. Karimov, care conduce Uzbekistanul cu o mână de fier de peste un sfert de secol, a fost spitalizat sâmbătă în urma unei hemoragii cerebrale.

"Dragi compatrioți, cu inima grea vă informăm că starea de sănătate a președintelui nostru s-a degradat în mod clar și că, potrivit medicilor, el se află într-o stare critică", au explicat autoritățile într-un comunicat publicat pe un site oficial. Decesul președintelui Islam Karimov ar arunca țara în incertitudine, Uzbekistanul neavând niciun alt lider de la independența sa.

Islam Karimov a fost reales în martie 2015 pentru un nou mandat de cinci ani, cu peste 90% din voturi, după un scrutin în care nu a existat o opoziție reală și care a fost denunțat de observatorii internaționali. Acuzat de organizații pentru apărarea drepturilor omului că a fraudat în mod regulat alegerile și a arestat în mod arbitrar sute de opozanți, Islam Karimov a fost criticat și de ONU pentru că a permis folosirea torturii, o practică frecventă în închisorile din Uzbekistan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE