Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












USR, partidul lui Nicusor Dan, in pericol iminent de a nu mai candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016

Postat la: 25.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partidul lui Nicusor Dan, Uniunea Salvati România, principalul aliat pe care mizeaza PNL pentru formarea unui guvern, se afla in pericol iminent de a nu mai putea candida la alegerile din 11 decembrie 2016, dupa ce Biroul Electoral Central a admis o contestatie a PSD.

Asa cum Ziuanews specifica inca de ieri la finalul acestui articol, USR este in situatia de a nu mai putea fi prezent la alegerile parlamentare din acest an. Motivul, constatat de BEC, este ca nu s-a incheiat fuziunea intre Uniunea Salvati Bucurestiul si Uniunea Salvati România, in plus sigla folosita de USR a fost respinsa pe motiv ca este identica cu cea a unui alt partid (USR), iar listele cu semnaturi stranse (350.000 de adeziuni) nu au fost validadte din aceasta cauza.

Nicusor Dan si ceilalilideri ai formatiunii trebuie sa rezolve situatia pana la 27 octombrie, in conditiile in care, la tribunal, procesul de fuziune se afla abia la primul termen, o decizie a instantei fiind aproape imposibil de dat pana la data limita. Situatia a aparut ca urmare a unei contestatii depusa de PSD cu referire la validarea adeziunilor la Circumscriptia 43 - Diaspora, depusa in 17 octombrie si pe care BEC a admis-o.

Nicusor Dan sustine ca in realitate BEC a admis listele cu semnaturi si ca procesul de fuziune decurge normal, conform legii asociatiilor si partidelor politice, iar in acest caz nu va fi un impediment sa se prezinte in alegeri. Declaratia lui Nicusor Dan e infirmata de PSD care sustine, pe buna dreptate, ca orice partid nu se poate prezenta la alegeri daca nu are toate actele in regula din punct de vedere legal.

Daca USR nu va putea participa in alegeri, cea mai mare lovitura va fi data PNL care miza pe USR pentru o eventuala alianta cu ajutorul careia sa formeze o majoritate in parlament si cu care sa impuna un nou guvern al lui Dacian Ciolos, care tocmai ce a fost de acord sa fie sprijinit de liberali ca premier. Daca USR nu va putea candida, atunci voturile acestui partid, spun specialistii, se vor imparti in cea mai mare parte intre PNL si ANR (partidul lui Marian Munteanu), acesta din urma avand mari sanse sa ajunga astfel in parlament.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE