Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Gorghiu le cere lui Liviu Dragnea şi Gariel Oprea să se disocieze de premier

Postat la: 17.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a cerut joi lui Liviu Dragnea şi lui Gabriel Oprea să se disocieze "de un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupţie" şi să-i retragă sprijinul politic.

"Astăzi este acel moment în politică în care liderii de partide care susţin Guvernul Ponta trebuie să facă o opţiune fermă prin care interesul public să fie pus înaintea interesului de partid. De mai bine de 100 de zile, domnul preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea, şi domnul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, pretind că problemele penale ale domnului Ponta nu ne afectează nici în raport cu mediul de afaceri din România, nici în raport cu cetăţenii oneşti care cred în principiile şi valorile unui stat de drept, nici în raport cu partenerii internaţionali. Le cer astăzi domnilor Oprea şi Dragnea să se disocieze de un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi să-i retragă sprijinul politic care îl menţine în funcţie", afirmă Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că fiecare zi fără demisia solicitată de Opoziţie lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este responsabilitatea exclusivă a celor doi lideri ai coaliţiei. La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a precizat că premierul Ponta "se află în afara interesului naţional", iar singura soluţie este demisia.

"Ponta şi-a trimis la înaintare un ultim aliat, deputatul Cătălin Rădulescu, cu o dezinformare: că nu trebuie să îşi dea demisia pentru că şi preşedintele Iohannis se afla în proceduri judiciare când a candidat. Există o mare deosebire între cele două situaţii: Preşedintele Iohannis a deschis o procedură civilă pentru clarificarea unei situaţii, premierul Ponta este trimis în judecată penală pentru fapte penale! Din păcate, Ponta dă semne de un egoism feroce şi este gata să sacrifice interesele şi imaginea României pentru a-şi salva jalnica carieră de politician derizoriu. Cum mai poate servi imaginea României un premier trimis în judecată penală?", a spus Predoiu.

DNA a anunţat joi că premierul Victor Ponta a fost deferit Justiţiei în dosarul Rovinari-Turceni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''. În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Şova şi Asociaţii'', Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE