Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alt plagiator în Guvernul Ponta. Ministrul Economiei ar fi plagiat lucrarea de doctorat

Postat la: 19.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţie, pentru o treime din lucrarea de doctorat a ministrului Economiei există suspiciunea de plagiat. Pe baza acestei lucrări, Mihai Tudose a devenit profesor la Academia SRI. Ministrul a contestat analiza şi a spus că un verdict trebuie dat de comisiile de specialitate.

Lucrarea de doctorat a lui Mihai Tudose se numeşte „Infrastructura critică - model şi strategie managerială" şi a fost susţinută în 2010, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" - universitate subordonată Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit jurnaliştilor de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie, circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvânt cu cuvânt, fie prin reformulări minore, din altă lucrare de doctorat, susţinută, cu un an mai devreme, de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, potrivit jurnaliştilor, din doctoratul comisarului-şef s-au copiat inclusiv părţi din concluzii, câteva anexe şi chiar o secţiune din bibliografie. Numele lui Andriciuc şi lucrarea acestuia nu apar deloc în doctoratul lui Tudose, nici la notele de subsol, nici la bibliografie.

Şi asta pentru că, citat de jurnaliştii de investigaţie, comisarul i-ar fi vândut lui Tudose drepturile pentru câteva mii de euro.

De precizat ar fi faptul că lucrarea lui Mihai Tudose conţine la început şi la sfârşit aprecieri de la Florian Coldea şi George Maior care arată că lucrarea este un document de referinţă în domeniu.

Din analiza lucrării lui Tudose, mai reiese că acesta a preluat de pe blogul lui Ion Iliescu, prin reformulare, parte dintr-un discurs ţinut de acesta la Istanbul, în 2008, iar de la Traian Băsescu, fragmente dintr-un mesaj introductiv postat înaintea Strategiei Naţionale de Apărare a României din 2007. Contactat de Realitatea TV, ministrul Economiei nu a vrut sa comenteze subiectul, spunând că doar o comisie de specialitate va putea da un verdict concret.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE