Care sunt cele mai populare destinatii turistice din lume. TOP 25
Postat la: 13.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Cunoscutul site de călătorii TripAdvisor a publicat recent topul celor mai populare destinații din lume din 2015. Acestea au fost selectate în funcție de notele și impresiile lăsate de turiști pe acest site. De la impresionantul Burj Khalifa din Dubai la superba biserică a Învierii lui Hristos din Sankt Petersburg, în Rusia, acestea sunt cele mai populare destinații din întreaga lume.
25. Canalul Panama, în Panama
Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din lume, Canalul Panama este un adevărat triumf arhitectonic care a schimbat pentru totdeauna comerțul global. Acest canal a deschis o nouă rută pentru nave care a unit două oceane, iar turiștii pot admira cel mai bine acest canal făcând o excursie cu barca pe lacurile Miraflores.
24. Turnurile Gemene Petronas din Kuala Lumpur, Malaysia
Primul lucru pe care trebuie să-l vezi odată ce ajungi în Kuala Lampur sunt aceste două turnuri impresionante de 88 de etaje și 452 metri înălțime. Intrarea se face pe baza unui pass care se dă în ordinea sosirii. Oricât de superbe ar fi aceste clădiri, nimic nu se compară cu priveliștile amețitoare ce se pot admira de pe pasarela care leagă cele două turnuri.
23. Opera din Sydney, Australia
Opera din Sydney este cel mai important centrul cultural din Australia. Faimoasă pentru arhitectura sa neobișnuită, clădirea albă seamănă cu un melc ce se ridică din apele portului Bennelong Point. Structura iconică a fost recent adăugată pe lista de patrimoniu UNESCO și se laudă cu mai multe săli de concerte de la imensele Concert Hall și Teatrul Joan Sutherland, la cele mai intime precum Playhouse sau Drama Theatre.
22. Chichen Itza, Yucatan, Mexico
Considerat drept una dintre minunile clasice ale lumii, Chichen Itza este cel mai vizitat sit arheologic din Mexic, dar și o expunere superbă de cultură maiașă. Cel mai important loc de aici este Piramida Kukulkan, înaltă de 24 de metri. La răsărit și apus, în timpul echinocțiului de primăvară și toamnă, silueta acestei piramide creează o umbră, ce dă iluzia unui șarpe care se mișcă odată cu soarele.
21. Wat Pho, Bangkok, Thailanda
Nu departe de Marele Palat din Bangkok vei da peste Wat Pho, ce găzduiește un enorm Buda întins, cel mai mare din Tailanda. Această statuie are 46 de metri în lungime și 15 metri înălțime și este decorată cu foiță de aur. Ochii și tălpile statuii sunt decorate cu perle.
20. Memorialul 11 septembrie, New York
Cel mai important moment de la începutul secolului al XXI-lea, 11 septembrie 2011, va rămâne în memoria americanilor pentru mult timp. Zece ani mai târziu, pe locul unde Turnurile Gemene au căzut, a fost ridicat un memorial în cinstea tuturor celor care și-au pierdut viața în acea zi fatidică. De atunci memorialul și muzeul adiacent a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din New York.
19. Burj Khalifa, Dubai, Emiratele Arabe Unite
Nu există un zgârie nor mai înalt decât Burj Khalifa, cea mai înaltă structură de pe planetă. Cu o înălțime amețitoare de 828 metri, clădirea se laudă cu un design modern. Nu rata ocazia de a merge cu liftul până la etajul 124 de unde poți vedea cele mai impresionante priveliști peste Dubai și Golful Arab.
18. Memorialul Abraham Lincoln, Washington DC
Într-un oraș plin de monumente importante, Memorialul Lincoln este unul cu adevărat special. Nu se poate să vizitezi capitala SUA și să nu admiri și impunătoarea statuie al celui de-al șaisprezecelea președinte american. Dacă asta nu este suficient, chiar și treptele acestei clădiri au intrat în istorie după ce Martin Luther King Jr a rostit faimosul său discurs „I have a dream”.
17. Marele Zid Chinezesc
Aflat la 90 de kilometri de Beijing, Marele Zid de la Mutianyu a fost restaurat în 1986. Această secțiune include un segment lung care traversează dealurile împădurite din zonă. Se extinde pe 2,5 kilometri și are nu mai puțin de 22 de turnuri de veghe, ceea ce permite vizitatorilor să se plimbe ore întregi în deplină singurătate.
16. Podul Charles, Praga, Cehia
Podul Charles este cea mai fermecătoare atracție din Praga. Această legătură de 500 de metri între centrul medieval și Castelul Praga oferă și cele mai frumoase peisaje ale orașului împreună cu râul Vltava. Cel mai interesant aspect al acestui pod sunt nenumăratele statui de sfinți care mărginesc această structură și care sunt înconjurate de ceață la răsăritul soarelui.
15. Hagia Sofia, Istanbul, Turcia
Hagia Sophia sau Aya Sofya este considerată drept cea mai frumoasă clădire din Istanbul, dar și cea mai importantă structură bizantină din lume. Creată în anul 532, în timpul Împăratului Iustinian I, această catedrală a fost cea mai mare din lume timp de aproape un mileniu.
14. Alhambra, Granada, Spania
Alhambra nu este doar cea mai importantă comoară arhitecturală a Spaniei, ci și una dintre minunile lumii. Poeți mauri au descris-o ca „o perlă printre smaralde”, referindu-se la natura bogată din jur. Exteriorul auster al clădirii ascunde o lume desprinsă din basme cu nenumărate fântâni muzicale, grădini superbe și palate frumos decorate.
13. Catedrala Notre Dame din Paris, Franţa
Catedrala Notre Dame nu este doar capodoperă a arhitecturii gotice franceze, ci și una dintre cele mai vizitate biserici din lume. Interiorul imens poate acomoda peste 6.000 de persoane și se laudă cu geamuri superb decorate. Totuși, nimic nu se compară cu orga cu 7.800 de tuburi, care, deși nu mai funcționează, este cea mai populară atracție de aici.
12. Biserica Învierii lui Hristos, Sankt Petersburg, Rusia
Una dintre cele mai iconice clădiri din Sankt Petersburg, Biserica Învierii lui Hristos se deosebește de restul arhitecturii grație fațadelor multicolore și a domului ce seamănă cu un bulb de ceapă. Interiorul, decorat de cei mai faimoși artiști ruși, se laudă cu peste 2.000 de metri pătrați de mozaic ce acoperă pereții și podelele.
11. Turnul Eiffel, Paris, Franţa
Construit de Gustave Eiffel pentru Târgul Mondial din 1889 pentru a comemora Revoluția Franceză, Turnul Eiffel a devenit cunoscut drept cea mai înaltă structură din capitala franceză, cu o înălțime de 320 metri. Atunci când vei vizita această atracție, nu uita să urci până la al treilea nivel, pentru a putea admira faimoasa priveliște peste Paris.
10. Podul Golden Gate, San Francisco, SUA
Început în 1937, Podul Golden Gate este una dintre cele mai cunoscute atracții din SUA și chiar din lume. Unii turiști preferă să admire acest pod de la distanță, din Fort Point, în timp ce alții preferă să-l vadă din observatorul din partea de nord a structurii. Totuși, nimic nu se compară cu o plimbare pe bicicletă de la un capăt la celălalt.
9. Cristos Mântuitorul, Rio de Janeiro, Brazilia
Statuia lui Cristos Mântuitorul este unul dintre simbolurile Braziliei. Aflat pe Muntele Corcovado, la 700 de metri peste Rio de Janeiro, în zilele senine, turiștii se pot delecta cu peisaje superbe de la baza statuii. Pe timpul nopții statuia este iluminată și pare că plutește peste oraș, odată ce muntele se scufundă în întuneric.
8. Alcatraz, San Francisco, SUA
Timp de aproape 150 de ani Alcatraz era un adevărat coșmar pentru infractori, fiind cel mai înfiorător penitenciar de maximă securitate din SUA. Printre cei mai faimoși prizonieri din Alcatraz se numără și Al Capone. Deși era considerat drept un loc de unde nu se poate evada, în 1962, frații Anglin și Frank Morris au reușit să fugă pe o plută și au fost de negăsit. Astăzi, Alcatraz este parte din zona de recreație Golden Gate și unul dintre cele mai populare atracții americane.
7. Domul din Milano, Italia
Catedrala din Milano este un simbol îndrăgit al orașului, dar și cel mai exuberant exemplu de arhitectură gotică din Italia. Exteriorul este o fascinantă colecție de mici turnulețe, statui și contraforți, în timp ce în vârf se află o statuie impunătoare a Madonei. Priveliștile de pe acoperiș sunt de neratat, mai ales într-o zi senină când pot fi observați și Alpii italieni.
6. Bazilica Sfântul Petru, Vatican
Odată ajunși în această faimoasă bazilică, vizitatorii se vor trezi înconjurați de unele dintre cele mai importante opere de artă din lume,inclusiv faimoasa Pieta a lui Michelangelo. Deasupra bazilicii se află iconicul dom, ce poate fi văzut din aproape orice loc din Roma. Cei care se încumetă să urce până în vârf vor fi răsplătiți cu o priveliște superbă peste piazza, colonadele lui Bernini și magnificul oraș.
5. Sagrada Familia, Barcelona, Spania
Cu ale salte turnuri multicolore ce străpung cerul, nu este de mirare că La Sagrada Familia este cea mai populară structură din Barcelona. Această biserică a devenit o adevărată obsesie pentru locuitorii acestui oraș catalan, încă din 1882 când a început să fie construită. Vitraliile colorate mărginesc principala sală, iar un lift duce vizitatorii până în vârful unuia din turnuri pentru peisaje surprinzătoare.
4. Moscheea şeicului Zayed, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite
Moscheea șeicului Zayed se ridică impunătoare peste Abu Dhabi și servește drept cel mai important locaș de cult pentru cetățenii emiratelor. Structura masivă albă poate găzdui 40.000 de persoane și se laudă cu cel mai mare mozaic din marmură din lume. Această structură incredibilă a fost construită din marmură adusă din 28 de țări diferite, iar candelabrele din interior sunt cele mai scumpe din lume.
3. Taj Mahal, Agra, India
Considerat una dinte cele mai iconice locuri din lume și denumit drept una din cele șapte minuni noi ale lumii, Taj Mahal este un adevărat testament al istoriei fascinante al Indiei. Deși această superbă clădire a fost fotografiată de nenumărate ori, nu poți înțelege frumusețea mausoleului decât dacă îl vezi în realitate.
2. Machu Picchu, Peru
Enigmaticul oraș pierdut din Machu Picchu este și cel mai faimos sit arheologic din America de Sud. Chiar și până în prezent Machu Picchu nu și-a divulgat toate misterele. Printre cele mai importante atracții se numără Templul Soarelui și Piața Sacră de unde se pot admira priveliști superbe peste valea râului Urubamba.
1. Templul Angkor Wat, Cambodgia
Cel mai mare monument religios încă în funcțiune din lume este un templu superb ce datează din secolul al XII-lea. Deși la început a fost un templu hindus, de-a lungul timpului, a fost transformat într-unul budist și a fost înconjurat de un șanț cu apă masiv, de 200 de metri. Angkor Wat a ajuns și pe lista locurilor de patrimoniu UNESCO, dar și pe steagul Cambogiei fiind cel mai cunoscut simbol al acestui stat.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Îți vine să te intrebi cum naiba au facut averi? Cine sunt misterioşii oameni din business care consiliază cel mai prost guvern al tuturor timpurilor
Sorin Grindeanu: „Exista un grup informal de consilieri din privat care consiliaza Guvernul, ceea ce este ilegal". ...
-
Acum se explică toate: Creierul nostru "redă în reluare" ultimele 15 secunde din realitatea de lângă noi
Cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen și Universitatea din California scot la iveala un adevar surprinzator desp ...
-
Si-a prevazut sfârșitul: Ozzy Osbourne a murit. Acum două săptămâni a susținut concertul de adio pentru fani
Vedeta heavy metal Ozzy Osbourne a murit, la doar cateva saptamani dupa ce s-a reunit cu colegii sai de trupa Black Sabb ...
-
Harta tarilor europene in care cei meteosensibili se simt cel mai rău. România este printre cele mai afectate
O noua teorie circula pe internet legat de faptul ca persoanele meteosensibile se simt din ce in ce mai rau in aceste zi ...
-
Schema băieților destepti din Energie: Conducerea Electrica Serv a sifonat 4,5 milioane de lei
Polițiștii Capitalei au efectuat 11 percheziții domiciliare intr-un dosar de delapidare in care sunt vizate opt persoane ...
-
Google şi OpenAI câştigă aurul la Olimpiada Internaţională de Matematică, o premieră pentru I.A.
Google, prin divizia sa de inteligenta artificiala, si OpenAI au anuntat ca modelele lor AI au obtinut medalii de aur la ...
-
Percheziții DNA la Cristian Popescu Piedone. De ce este suspectat șeful ANPC
Percheziții DNA au loc marți, 22 iulie, la șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone. Procurorii au descins in complexul rezi ...
-
Pare imposibil dar ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurtă zi din istorie
Cercetatorii au anunțat ca ziua de 22 iulie ar putea fi cea mai scurta zi din istorie, depașind un record stabilit acum ...
-
Planul secret al Comisiei Europene care lovește direct in piața auto
Comisia Europeana pregatește in secret un proiect de lege care ar obliga companiile de inchirieri auto, precum Sixt sau ...
-
Nu mai e niciun secret: Cercetătorii de la Harvard vorbesc deschis despre o civilație avansată care provine din adâncurile Pământului
Cercetatori de la Harvard și Montana Technological University sugereaza o noua perspectiva asupra fenomenelor OZN, cunos ...
-
Blestemul Red Bull: Felix Baumgartner este al zecelea sportiv care moare tragic de pe o listă neagră a curajului extrem
Moartea fulgeratoare a lui Felix Baumgartner zguduie din nou lumea sporturilor extreme. Celebrul aventurier austriac, in ...
-
Cazul "Andrei Drăgan" - un dosar uitat de opt luni în sertar care lasă vinovații nepedepsiți
La opt luni de la moartea tragica a lui Andrei Marius Dragan, adolescentul de 16 ani decedat in urma unui șir de erori m ...
-
Top 5 inventii care ne-au schimbat vietile, fara sa ne dam seama
Cred ca am observat cu totii avansul tehnologic extrem de rapid din ultimii ani de zile. Asadar, au aparut o multime de ...
-
Cea mai masivă coliziune de găuri negre observată vreodată pune la încercare teoriile despre formarea Universului
O echipa internaționala de astronomi a detectat cea mai puternica și misterioasa coliziune de gauri negre inregistrata p ...
-
Secretul șamanilor confirmat de știință: Mecanismul prin care ciupercile halucinogene vindecă boli si inteneresc organismul cu pana la 60%
O substanța halucinogena extrasa din ciupercile halucinogene ar putea deveni un adevarat elixir al tinereții. Studiile r ...
-
Când vedeți săgeata de mouse pe ecranul bancomatului nu introduceți cardul că rămâneți fără banii din cont
În sezonul turistic, infractorii vaneaza turiștii neatenți, profitand de aglomerația urbana. Bancomatele din zonel ...
-
Șeful ASF a calculat "Curba lui Laffer" pentru România. Modelul pe care ar trebui să-l urmeze Ilie Bolojan dar care nu pricepe absolut nimic. Poate Nicușor Dan sa-i explice
Șeful Autoritații de Supraveghere Financiara, Alexandru Petrescu, vorbește despre situația actuala din Romania, dar și d ...
-
Un bărbat beat a furat o ambulanță din curtea Spitalului de Urgență Giurgiu. A rupt bariera și a gonit până în Teleorman cu politistii după el. S-au tras focuri de armă
Un barbat de 46 de ani a furat o ambulanta din curtea Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu si a distrus bariera de acc ...
-
Fizicienii confirmă că trăim într-o gaură gigantică din spațiu VIDEO
Autor: Sabine Hossenfelder Este aceasta poate cheia pentru a ințelege in sfarșit universul? Sa vedem. Numarul galaxiilor ...
-
România va avea cat de curand o clima africană: Meteorologii anunță când va fi vârful caniculei în țara noastră
Meteorologul ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca in aceste zile o masa de aer fierbinte din nordul Africii ajunge pe ...
-
Nu a fost stop cardiac! Cauza mortii lui Felix Baumgartner a fost reevaluată. Care a fost cu adevarat motivul care a produs această tragedie
Felix Baumgartner, celebrul sportiv austriac care a intrat in istorie in 2012 dupa ce a sarit cu parașuta din stratosfer ...
-
Christian Sabbagh critică dur sistemul public de sănătate după ce a avut AVC: "Zâmbeam, dar eram singur în lupta pentru viață"
Jurnalistul Christian Sabbagh a revenit la pupitrul știrilor Kanal D, la doar cateva zile dupa ce a suferit un accident ...
-
Devine un obicei anti-creștin: Încă o țară europeană introduce sinuciderea asistată și redeschide vechile controverse
Parlamentul Sloveniei a adoptat vineri o lege care permite moartea asistata, alaturandu-se unui numar tot mai mare de ta ...
-
Rezultate autopsiei în cazul lui Felix Baumgartner: Ce s-a întâmplat fix înainte de prăbușire
Autopsia a confirmat ca Felix Baumgartner a suferit un stop cardiac in timpul zborului cu parapanta motorizata, in accid ...
-
Planul NATO de apărare pe Flancul Estic. Dezvăluirile comandantului trupelor SUA în Europa: "Putem opri un atac într-un interval de timp de care nu s-a mai auzit până acum"
Generalul american Cristopher Donahue, comandantul trupelor SUA in Europa și al forțelor terestre ale NATO, a dat detali ...
-
Răsturnare de situație în ancheta privind Coiful de la Coțofenești: Interlopii români, eliminați de pe lista suspecților
Ipoteza conform careia un interlop roman ar fi comandat furtul Coifului de la Coțofenești și al celor trei brațari dacic ...
-
Un fost homosexual riscă închisoarea după ce a relatat public modul în care a devenit creștin
Un fost activist LGBT din Malta, care se pare ca risca o pedeapsa cu inchisoarea dupa ce a marturisit ca a lasat in urma ...
-
Bible Chat - aplicația creștină care a cucerit lumea cu ajutorul AI: "Vrem să ajungem la un miliard de oameni"
Bible Chat, o aplicație mobila de consiliere spirituala creștina, dezvoltata de o echipa internaționala coordonata de La ...
-
A fost inventat dispozitivul care transformă visele în secvențe cinematografice. Ca să le poți vedea pe ecran, ca pe un film, ai nevoie doar de un cablu HDMI
O companie olandeza lanseaza un „inregistrator de vis" bazat pe inteligența artificiala: visele pot fi transformat ...
-
Un muncitor din India a dezvăluit pe TikTok veniturile obținute ca livrator în România: Postarea a stârnit un val de reacții online
Utilizatorul YADAV_IN_EUROPE a devenit viral dupa ce acesta a publicat imagini cu presupusul sau caștig lunar ca livrato ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu