Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Care sunt cele mai populare destinatii turistice din lume. TOP 25

Postat la: 13.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cunoscutul site de călătorii TripAdvisor a publicat recent topul celor mai populare destinații din lume din 2015. Acestea au fost selectate în funcție de notele și impresiile lăsate de turiști pe acest site. De la impresionantul Burj Khalifa din Dubai la superba biserică a Învierii lui Hristos din Sankt Petersburg, în Rusia, acestea sunt cele mai populare destinații din întreaga lume.

25. Canalul Panama, în Panama

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din lume, Canalul Panama este un adevărat triumf arhitectonic care a schimbat pentru totdeauna comerțul global. Acest canal a deschis o nouă rută pentru nave care a unit două oceane, iar turiștii pot admira cel mai bine acest canal făcând o excursie cu barca pe lacurile Miraflores.

Foto: grayline.com Foto: grayline.com ©

24. Turnurile Gemene Petronas din Kuala Lumpur, Malaysia

Primul lucru pe care trebuie să-l vezi odată ce ajungi în Kuala Lampur sunt aceste două turnuri impresionante de 88 de etaje și 452 metri înălțime. Intrarea se face pe baza unui pass care se dă în ordinea sosirii. Oricât de superbe ar fi aceste clădiri, nimic nu se compară cu priveliștile amețitoare ce se pot admira de pe pasarela care leagă cele două turnuri.

Foto: Azuari.com Foto: Azuari.com ©

23. Opera din Sydney, Australia

Opera din Sydney este cel mai important centrul cultural din Australia. Faimoasă pentru arhitectura sa neobișnuită, clădirea albă seamănă cu un melc ce se ridică din apele portului Bennelong Point. Structura iconică a fost recent adăugată pe lista de patrimoniu UNESCO și se laudă cu mai multe săli de concerte de la imensele Concert Hall și Teatrul Joan Sutherland, la cele mai intime precum Playhouse sau Drama Theatre.

Foto (c) Enochlau Foto (c) Enochlau ©

22. Chichen Itza, Yucatan, Mexico

Considerat drept una dintre minunile clasice ale lumii, Chichen Itza este cel mai vizitat sit arheologic din Mexic, dar și o expunere superbă de cultură maiașă. Cel mai important loc de aici este Piramida Kukulkan, înaltă de 24 de metri. La răsărit și apus, în timpul echinocțiului de primăvară și toamnă, silueta acestei piramide creează o umbră, ce dă iluzia unui șarpe care se mișcă odată cu soarele.

Foto (c) Daniel Schwen Foto (c) Daniel Schwen ©

21. Wat Pho, Bangkok, Thailanda

Nu departe de Marele Palat din Bangkok vei da peste Wat Pho, ce găzduiește un enorm Buda întins, cel mai mare din Tailanda. Această statuie are 46 de metri în lungime și 15 metri înălțime și este decorată cu foiță de aur. Ochii și tălpile statuii sunt decorate cu perle.

Foto: thousandwonders.net Foto: thousandwonders.net ©

20. Memorialul 11 septembrie, New York

Cel mai important moment de la începutul secolului al XXI-lea, 11 septembrie 2011, va rămâne în memoria americanilor pentru mult timp. Zece ani mai târziu, pe locul unde Turnurile Gemene au căzut, a fost ridicat un memorial în cinstea tuturor celor care și-au pierdut viața în acea zi fatidică. De atunci memorialul și muzeul adiacent a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din New York.

Foto: nydailynews.com Foto: nydailynews.com ©

19. Burj Khalifa, Dubai, Emiratele Arabe Unite

Nu există un zgârie nor mai înalt decât Burj Khalifa, cea mai înaltă structură de pe planetă. Cu o înălțime amețitoare de 828 metri, clădirea se laudă cu un design modern. Nu rata ocazia de a merge cu liftul până la etajul 124 de unde poți vedea cele mai impresionante priveliști peste Dubai și Golful Arab.

Foto: dubaidhow.com Foto: dubaidhow.com ©

18. Memorialul Abraham Lincoln, Washington DC

Într-un oraș plin de monumente importante, Memorialul Lincoln este unul cu adevărat special. Nu se poate să vizitezi capitala SUA și să nu admiri și impunătoarea statuie al celui de-al șaisprezecelea președinte american. Dacă asta nu este suficient, chiar și treptele acestei clădiri au intrat în istorie după ce Martin Luther King Jr a rostit faimosul său discurs „I have a dream”.

Foto: grayline.com Foto: grayline.com ©

17. Marele Zid Chinezesc

Aflat la 90 de kilometri de Beijing, Marele Zid de la Mutianyu a fost restaurat în 1986. Această secțiune include un segment lung care traversează dealurile împădurite din zonă. Se extinde pe 2,5 kilometri și are nu mai puțin de 22 de turnuri de veghe, ceea ce permite vizitatorilor să se plimbe ore întregi în deplină singurătate.

Foto (c) Ahazan Foto (c) Ahazan ©

16. Podul Charles, Praga, Cehia

Podul Charles este cea mai fermecătoare atracție din Praga. Această legătură de 500 de metri între centrul medieval și Castelul Praga oferă și cele mai frumoase peisaje ale orașului împreună cu râul Vltava. Cel mai interesant aspect al acestui pod sunt nenumăratele statui de sfinți care mărginesc această structură și care sunt înconjurate de ceață la răsăritul soarelui.

Foto (c) Chosovi Foto (c) Chosovi ©

15. Hagia Sofia, Istanbul, Turcia

Hagia Sophia sau Aya Sofya este considerată drept cea mai frumoasă clădire din Istanbul, dar și cea mai importantă structură bizantină din lume. Creată în anul 532, în timpul Împăratului Iustinian I, această catedrală a fost cea mai mare din lume timp de aproape un mileniu.

Foto (c) Arild Vågen Foto (c) Arild Vågen ©

14. Alhambra, Granada, Spania

Alhambra nu este doar cea mai importantă comoară arhitecturală a Spaniei, ci și una dintre minunile lumii. Poeți mauri au descris-o ca „o perlă printre smaralde”, referindu-se la natura bogată din jur. Exteriorul auster al clădirii ascunde o lume desprinsă din basme cu nenumărate fântâni muzicale, grădini superbe și palate frumos decorate.

Foto (c) Leronich Foto (c) Leronich ©

13. Catedrala Notre Dame din Paris, Franţa

Catedrala Notre Dame nu este doar capodoperă a arhitecturii gotice franceze, ci și una dintre cele mai vizitate biserici din lume. Interiorul imens poate acomoda peste 6.000 de persoane și se laudă cu geamuri superb decorate. Totuși, nimic nu se compară cu orga cu 7.800 de tuburi, care, deși nu mai funcționează, este cea mai populară atracție de aici.

Foto: thehistoryhub.com Foto: thehistoryhub.com ©

12. Biserica Învierii lui Hristos, Sankt Petersburg, Rusia

Una dintre cele mai iconice clădiri din Sankt Petersburg, Biserica Învierii lui Hristos se deosebește de restul arhitecturii grație fațadelor multicolore și a domului ce seamănă cu un bulb de ceapă. Interiorul, decorat de cei mai faimoși artiști ruși, se laudă cu peste 2.000 de metri pătrați de mozaic ce acoperă pereții și podelele.

Foto (c) NoPlayerUfa Foto (c) NoPlayerUfa ©

11. Turnul Eiffel, Paris, Franţa

Construit de Gustave Eiffel pentru Târgul Mondial din 1889 pentru a comemora Revoluția Franceză, Turnul Eiffel a devenit cunoscut drept cea mai înaltă structură din capitala franceză, cu o înălțime de 320 metri. Atunci când vei vizita această atracție, nu uita să urci până la al treilea nivel, pentru a putea admira faimoasa priveliște peste Paris.

Foto: whattoseein.net Foto: whattoseein.net ©

10. Podul Golden Gate, San Francisco, SUA

Început în 1937, Podul Golden Gate este una dintre cele mai cunoscute atracții din SUA și chiar din lume. Unii turiști preferă să admire acest pod de la distanță, din Fort Point, în timp ce alții preferă să-l vadă din observatorul din partea de nord a structurii. Totuși, nimic nu se compară cu o plimbare pe bicicletă de la un capăt la celălalt.

Foto (c) RyanJWilmot Foto (c) RyanJWilmot ©

9. Cristos Mântuitorul, Rio de Janeiro, Brazilia

Statuia lui Cristos Mântuitorul este unul dintre simbolurile Braziliei. Aflat pe Muntele Corcovado, la 700 de metri peste Rio de Janeiro, în zilele senine, turiștii se pot delecta cu peisaje superbe de la baza statuii. Pe timpul nopții statuia este iluminată și pare că plutește peste oraș, odată ce muntele se scufundă în întuneric.

Foto: luxetravel.com Foto: luxetravel.com ©

8. Alcatraz, San Francisco, SUA

Timp de aproape 150 de ani Alcatraz era un adevărat coșmar pentru infractori, fiind cel mai înfiorător penitenciar de maximă securitate din SUA. Printre cei mai faimoși prizonieri din Alcatraz se numără și Al Capone. Deși era considerat drept un loc de unde nu se poate evada, în 1962, frații Anglin și Frank Morris au reușit să fugă pe o plută și au fost de negăsit. Astăzi, Alcatraz este parte din zona de recreație Golden Gate și unul dintre cele mai populare atracții americane.

Foto: cupegraf.com Foto: cupegraf.com ©

7. Domul din Milano, Italia

Catedrala din Milano este un simbol îndrăgit al orașului, dar și cel mai exuberant exemplu de arhitectură gotică din Italia. Exteriorul este o fascinantă colecție de mici turnulețe, statui și contraforți, în timp ce în vârf se află o statuie impunătoare a Madonei. Priveliștile de pe acoperiș sunt de neratat, mai ales într-o zi senină când pot fi observați și Alpii italieni.

Foto: layoverguide.com Foto: layoverguide.com ©

6. Bazilica Sfântul Petru, Vatican

Odată ajunși în această faimoasă bazilică, vizitatorii se vor trezi înconjurați de unele dintre cele mai importante opere de artă din lume,inclusiv faimoasa Pieta a lui Michelangelo. Deasupra bazilicii se află iconicul dom, ce poate fi văzut din aproape orice loc din Roma. Cei care se încumetă să urce până în vârf vor fi răsplătiți cu o priveliște superbă peste piazza, colonadele lui Bernini și magnificul oraș.

Foto: all-free-photos.com Foto: all-free-photos.com ©

5. Sagrada Familia, Barcelona, Spania

Cu ale salte turnuri multicolore ce străpung cerul, nu este de mirare că La Sagrada Familia este cea mai populară structură din Barcelona. Această biserică a devenit o adevărată obsesie pentru locuitorii acestui oraș catalan, încă din 1882 când a început să fie construită. Vitraliile colorate mărginesc principala sală, iar un lift duce vizitatorii până în vârful unuia din turnuri pentru peisaje surprinzătoare.

Foto: greecemedtravel.com.au Foto: greecemedtravel.com.au ©

4. Moscheea şeicului Zayed, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Moscheea șeicului Zayed se ridică impunătoare peste Abu Dhabi și servește drept cel mai important locaș de cult pentru cetățenii emiratelor. Structura masivă albă poate găzdui 40.000 de persoane și se laudă cu cel mai mare mozaic din marmură din lume. Această structură incredibilă a fost construită din marmură adusă din 28 de țări diferite, iar candelabrele din interior sunt cele mai scumpe din lume.

Foto (c) FritzDaCat Foto (c) FritzDaCat ©

3. Taj Mahal, Agra, India

Considerat una dinte cele mai iconice locuri din lume și denumit drept una din cele șapte minuni noi ale lumii, Taj Mahal este un adevărat testament al istoriei fascinante al Indiei. Deși această superbă clădire a fost fotografiată de nenumărate ori, nu poți înțelege frumusețea mausoleului decât dacă îl vezi în realitate.

Foto (c) Jim Cartar Foto (c) Jim Cartar ©

2. Machu Picchu, Peru

Enigmaticul oraș pierdut din Machu Picchu este și cel mai faimos sit arheologic din America de Sud. Chiar și până în prezent Machu Picchu nu și-a divulgat toate misterele. Printre cele mai importante atracții se numără Templul Soarelui și Piața Sacră de unde se pot admira priveliști superbe peste valea râului Urubamba.

Foto (c) Martin St-Amant Foto (c) Martin St-Amant ©

1. Templul Angkor Wat, Cambodgia

Cel mai mare monument religios încă în funcțiune din lume este un templu superb ce datează din secolul al XII-lea. Deși la început a fost un templu hindus, de-a lungul timpului, a fost transformat într-unul budist și a fost înconjurat de un șanț cu apă masiv, de 200 de metri. Angkor Wat a ajuns și pe lista locurilor de patrimoniu UNESCO, dar și pe steagul Cambogiei fiind cel mai cunoscut simbol al acestui stat.

Foto (c) Bjørn Christian Tørrissen Foto (c) Bjørn Christian Tørrissen ©
DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE