Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cartierele rebele din Alep au fost asediate de armata siriana

Postat la: 18.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Armata siriana asediaza "complet" cartierele rebele ale orasului Alep (in nordul tarii), dupa ce a preluat controlul duminica asupra ultimei cai de acces care permitea aprovizionarea acestora, existand temeri pentru un dezastru umanitar. Recucerirea acestui drum - asa-numit al lui Castello - era una dintre prioritatile regimului lui Bashar al-Assad. Ea ii permite sa izoleze insurgentii care controleaza jumatate din acest al doilea oras ca marime al tarii din 2012.

Potrivit ONU, aproximativ 300.000 de persoane traiesc in conditii tot mai precare in cartierele rebele din est, izolate complet de cartierele din vest, aflate sub control guvernamental. Dupa saptamani de lupte, combatantii regimului sunt de acum pe drumul lui Castello, situat in nord-vestul Alepului, a indicat Rami Abdel Rahmane, director al Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDO). Ei l-au "intrerupt total" si din acest motiv, "cartierele din est sunt complet asediate". Drumul lui Castello ramasese ultima cale de acces prin care oameni si marfuri puteau intra sau iesi din cartierele aflate sub controlul rebelilor, in special spre Turcia.

In 7 iulie, fortele proregim reusisera sa ocupe pozitii la mai putin de 500 m de drum, fiind capabile astfel sa traga asupra oricarei persoane si oricarui vehicul care ar fi circulat pe acolo. Razboiul in Siria a inceput in martie 2011, dupa represiunea sangeroasa de catre regimul lui Bashar al-Assad a manifestatiilor care reclama democratie si libertatea de expresie. Ea s-a transformat apoi intr-un conflict complex care implica actori sirieni, regionali si internationali, precum si grupuri jihadiste si a facut peste 280.000 de morti. Reuniti vineri la Moscova, sefii diplomatiilor ruse si americane, Serghei Lavrov si John Kerry, s-au pus de acord pentru o cooperare crescuta in Siria, in special pentru combaterea jihadistilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE