Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cinci traficanţi de migranţi capturaţi la frontiera cu Moldova

Postat la: 22.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au destructurat un grup infracţional organizat format din cinci persoane, cetăţeni români şi moldoveni, care desfăşura activităţi ilicite pe linia migraţiei ilegale.

În data de 21 septembrie a.c., pe raza municipiului Iaşi, s-a realizat prinderea în flagrant a membrilor grupului în timp ce transferau şase imigranţi dintr-un autoturism în altul pentru a fi transportaţi la frontiera de vest a României. După audierea persoanelor, procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, luând măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de trei membri ai grupului, ceilalţi doi fiind cercetaţi în stare de libertate.

În urma unor activităţi informativ-operative, desfăşurate în luna septembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi al Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracţional organizat care desfăşura activităţi ilicite pe linia migraţiei ilegale.

Membrii grupului, format din 5 cetăţeni români şi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 şi 52 ani, aveau rolul de a prelua imigranţii intraţi în România de pe teritoriul R. Moldova şi de a-i transporta până la frontiera de vest, primind în schimbul activităţii infracţionale sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 euro pentru fiecare persoană transportată.

În data de 21 septembrie a.c., începând cu ora 06.30, în urma schimbului de informaţii cu autorităţile de frontieră vecine, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au monitorizat membrii grupării în timp ce transportau un grup de imigranţi de la frontiera cu R Moldova, până în municipiul Iaşi, unde au acţionat pentru prinderea în flagrant a acestora. Traficanţii transferau cele sase persoane, trei adulţi şi trei copii, dintr-un autoturism înmatriculat în judeţul Iaşi, în altul înmatriculat în Bulgaria, cu care urmau să fie transportate până la frontiera de vest a României.

Pentru continuarea cercetărilor, persoanele şi autoturismele au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Din cercetările efectuate şi în urma schimbului de informaţii cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, lucrătorii noştri au stabilit că cei şase imigranţi sunt cetăţeni afgani (doi adulţi şi trei minori) şi un iranian.

Asupra membrilor grupului şi în autoturisme au fost descoperite 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legătură cu cauza, precum şi diverse sume în bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei şi 5.000 lei R. Moldova). Mijloacele de transport, în valoare de 9400 euro şi bunurile descoperite au fost ridicate în vederea confiscarii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Procurorii D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de trei dintre membrii grupului, urmând a fi solicitată Tribunalului Iaşi măsura arestării preventive, ceilalţi doi fiind cercetaţi în stare de libertate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE