Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CNA a retras licenţele Click FM Sibiu şi Click FM Roman. Posturile de radio se închid oficial

Postat la: 26.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să retragă licenţele audiovizuale ale posturilor de radio Click FM Sibiu (frecvenţa 98,30 MHz) şi Click FM Roman (91 MHz), din cauză că acestea şi-au întrerupt emisia mai mult de 90 de zile, fapt care încalcă legislaţia audiovizualului.

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii CNA prezenţi în sala de şedinţă a Consiliului în momentul votului (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea). Societatea Radio City FM SRL din Bucureşti, care a deţinut licenţele Click FM Sibiu şi Click FM Roman, este în insolvenţă. Astfel, la şedinţa de marţi a CNA, a fost prezent agentul procedural în biroul de insolvenţă Gabriel Schuster, care a declarat că Radio City FM SRL nu are un reprezentant până când nu se numeşte un administrator special.

Întrebat de membrii CNA dacă, în prezent, Click FM Sibiu şi Click FM Roman difuzează program, el a spus că nu cunoaşte acest aspect şi a solicitat amânarea discuţiei. La solicitarea membrilor CNA, un inspector al Consiliului a verificat dacă cele două staţii emit în prezent. Discuţia în acest caz a fost reluată în momentul în care Consiliul a fost informat că programul este, în continuare, întrerupt, şi la Sibiu şi la Roman.

Societatea Radio City FM Bucureşti SRL, ai cărei asociaţi sunt Adevărul Holding SRL (60%), la rândul său în insolvenţă, şi Andrici Adrian (40%), a mai deţinut o licenţă audiovizuală, la Bucureşti (106,2 MHz), pe care emitea Click FM. Această licenţă a fost retrasă pe 18 iulie 2013, având în vedere că reprezentanţii societăţii Radio City FM Bucureşti SRL nu au depus documentele necesare pentru prelungire, în termenul legal.

Până la retragerea licenţei din Bucureşti, pe licenţele City FM din Roman şi Sibiu erau retransmise 100% programele din Capitală. CNA se află în proces cu Radio City FM Bucureşti SRL, în privinţa licenţei din Bucureşti, care a fost retrasă de Consiliu. Situaţia juridică în acest caz nu este finalizată. CNA a câştigat procesul la fond, în prezent judecându-se recursul.

Această frecvenţă a fost scoasă la concurs de către CNA, anul trecut, şi a fost câştigată de Antena 3, pentru a lansa radioul 3 FM. Nu este însă foarte clar dacă această frecvenţă poate fi sau nu în funcţiune până când nu va fi definitivată situaţia sa juridică. Postul de radio Click FM a funcţionat pe frecvenţa fostului post de radio City FM, începând din toamna anului 2011. La momentul respectiv, Adevărul Holding era controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. În 2012, Adevărul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE