Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Contestatia lui Sorin Oprescu se judeca pe 14 septembrie

Postat la: 10.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea de Apel Bucuresti va judeca pe 14 septembrie contestatia primarului Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instantei de a-l aresta preventiv, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de luare de mita.

Pe 7 septembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis propunerea DNA de arestare preventiva a lui Sorin Oprescu, insa decizia nu este definitiva, iar primarul a facut contestatie. Sorin Oprescu a fost retinut in noaptea de sambata spre duminica, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

In acelasi dosar, au fost retinuti Mircea Octavian Constantinescu, director in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti; fostul sofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenada, sefii Centrului Cultural ''Palatele Brancovenesti'', Florin Supeala si Ruxandra Petroi Avasiloae, precum si omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Ulterior, acestia au primit si ei mandate de arestare preventiva. De asemenea, Bogdan Popa, director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, si Romeo Albu au fost plasati in arest la domiciliu.

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE