Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CRIZA IMIGRANȚILOR. România ar putea fi sancționată dacă nu primește câți refugiați vrea Uniunea Europeană

Postat la: 12.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: hunedoaralibera.ro

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat ţările est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană. Oficialul a cerut penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene, informează Mediafax.

"Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie", avertizează cancelarul Austriei.

Oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE", a spus Faymann într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiați. "Referitor la cotele care au fost prezentate ieri (miercuri - n.r.) de preşedintele Comisiei Europene, vreau să fac doar câteva remarci. Nu este încă cazul să fac o declaraţie exhaustivă în legătură cu acest subiect, dar pot să vă spun că am luate act cu oarece nemulţumire de acest proiect prezentat în Parlamentul European", a declarat Iohannis.

Acesta a afirmat că România poate primi aproximativ 1.700 de refugiaţi pe bază voluntară şi a respins cota obligatorie, stabilită de Comisia Europeană la 6.351 de imigranţi. La rândul lui, premierul Victor Ponta nu susţine cotele obligatorii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE