Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dalai Lama: „Da, vreau să vin în România!"

Postat la: 22.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dalai Lama a fost invitat de către Simona Baciu, fondatoarea Transylvania College, să viziteze România şi Clujul în anul 2016. Propunerea a fost lansată de aceasta în timpul unei vizite în India, unde l-a întâlnit pe liderul spiritual tibetan.

„În septembrie, am avut onoarea de a-l cunoaşte pe Dalai Lama în India. I-am menţionat programul nostru de mindfulness de la Transylvania College şi l-am invitat să ne viziteze la Cluj-Napoca şi să vină în Romania", a declarat ea pentru Mediafax.

„A fost foarte deschis şi răspunsul său a fost afirmativ, spunând «Da, vreau să vin în România». Acum urmează să ne ocupăm de toate formalităţile, am vorbit cu cei de la Camera de Comerţ Româno-Americană (AMCAM), vom lua legătura cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) şi să îi transmitem lui Dalai Lama o invitaţie oficială. Sperăm să îl întâlnim, din nou, de această dată la Cluj-Napoca în cursul anului viitor. Dalai Lama a fost în Ungaria, în Bulgaria, dar în ţara noastră nu a fost niciodată", a adăugat ea.

Pe de altă parte, în aprilie 2010, europarlamentarul Laszlo Tokes anunţa şi el că a primit confirmarea din partea liderului spiritual tibetan, Tenzin Gyatso, al 14-lea Dalai Lama, privind o vizită a sa în România, în cursul lunii septembrie a aceluiaşi an.

Ulterior, răspunzând unei solicitări Mediafax, MAE preciza că autorităţile române nu au formulat invitaţii către Dalai Lama sau reprezentanţii săi pentru a vizita România şi că Bucureştiul recunoaşte existenţa unei singure Chine, din care face parte şi Tibetul. De asemenea, MAE sublinia că orice contacte ale oficialităţilor române cu reprezentanţi ai Regiunii Autonome Tibet sunt convenite pe canale diplomatice, în cadrul relaţiilor dintre România şi Republica Populară Chineză. Laszlo Tokes i-a făcut lui Dalai Lama o nouă invitaţie de a vizita România, în septembrie 2010, însă vizita acestuia nu a mai avut loc.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE