Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decizie in cazul lui Ionut Gologan! Romanul din Malaezia a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri

Postat la: 26.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministerul Afacerilor de Externe a anuntat print-un comunicat de presa ca s-a judecat recursul in cazul romanului care a fost condamnat la moarte prin spanzurare pentru trafic de droguri.

In urma cu doi ani, Ionut Gologan a fost arestat pe un aeroport din Malaezia. Cazul sau a ajuns sa fie mediatizat la nivel national si multe persoane importante din Romania au vrut sa il ajute pe tanar. Intr-un comunicat trimis marti de reprezentantii MAE se arata care este decizia definitiva in acest caz:

"Ministerului Afacerilor Externe informeaza ca, la 26 ianuarie 2016, s-a judecat recursul in cazul cetateanului roman condamnat la pedeapsa capitala in Malaysia, pentru trafic de droguri. Curtea Federala de Justitie a Malaysiei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitala printr-o decizie definitiva, fiind epuizate astfel toate caile interne de atac in acest caz. Avocatii cetateanului roman urmeaza sa depuna o cerere de gratiere la sultanul statului malaysian in care a fost comisa fapta. Conform procedurilor malaysiene, aceasta cerere va fi analizată de o Comisie de Gratiere, care se convoaca la solicitarea sultanului. MAE precizeaza ca sentinta nu poate fi pusa in aplicare pana cand nu este solutionata cererea de gratiere, iar acest demers poate fi de durata. De asemenea, MAE informeaza ca legislatia malaysiana privind pedeapsa capitala pentru traficul de droguri este in curs de revizuire. Autoritatile malaysiene au informat oficial ca au blocat administrativ executiile in cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, in vederea revizuirii legii. Statul roman, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur, va continua demersurile, avand in vedere situatia fara precedent in care se aduce atingere dreptului la viata al unui cetatean roman, consacrat ca un drept inalienabil in ordinea constitutională a statului român. Acest lucru a impus tratarea subiectului cu o atentie deosebita, cazul a fost si ramane o prioritate pentru autoritatile romane."

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE