Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Liderii PSD, înspăimântaţi de Ambasada SUA

Postat la: 15.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Declaraţiile ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti - l-am numit pe Hans Klemm, care a desfiinţat ieri legea anti-defăimare, prin intermediul unei declaraţii de presă - au pus pe jar întregul Birou Permanent Naţional (BPN) al PSD.

Potrivit surselor noastre, Liviu Dragnea a explicat că PSD este „forţat" să modifice rapid controversata propunere de act normativ, altminteri, poziţia oficială exprimată de Ambasada SUA va aduce prejudicii însemnate în perspectiva alegerilor locale.

Nemulţumirile mediatice şi alegerile locale

De asemenea, liderii PSD şi-au manifestat îngrijorarea privitoare la valul de nemulţumire mediatică stârnit de această iniţiativă, cu toţii fiind de acord că, în an electoral, acuzaţiile referitoare la cenzurarea libertăţii de exprimare reprezintă un balast negativ major. Însă, Dragnea - care a catalogat drept „avertisment" poziţia lui Hans Klemm - şi-a exprimat convingerea că, odată cu modificarea textului legii, atenţia publică va fi captată de alte tematici de actualitate, inerente anului electoral.

Crede în colaborarea PNL-Cioloş

Totodată, preşedintele PSD a reiterat că, personal, crede într-o colaborare PNL-Dacian Cioloş, în ceea ce priveşte intenţia de modificare a legii electorale, dar a apreciat că revenirea la două tururi de scrutin nu are mai deloc şanse, din pricina puţinului timp rămas până la alegeri, dar şi datorită semnalelor negative externe. Mulţi lideri pesedişti au fost de părere că liberalii vor doar să păstreze această tematică în actualitate, pentru a forma percepţia că PSD se opune unor modificări democratice.

Steaua lui Tudorache, în picaj

Dragnea a spus şi că PSD trebuie să găsească o alternativă pentru Sectorul 4 al Capitalei, deoarece Călin Popescu-Tăriceanu ţine morţiş ca ALDE să nominalizeze candidatul pentru Primăria Sectorului 1. Cei mai mulţi dintre liderii PSD sunt convinşi - invocând măsurătorile sociologice - că partidul nu are şanse la Sectorul 1, deşi unii sunt de părere că deputatul Daniel Tudorache ar putea face o figură frumoasă. Însă, Dragnea a explicat că, momentan, atenţia lui Tăriceanu este concentrată asupra Sectorului 1.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE