Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Costin Borc a căzut în plasa oportuniștilor din turism

Postat la: 14.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vicepremierul si ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, a convocat, pe 18 decembrie 2015, pe reprezentantii Consiliului Consultativ in domeniulu Turismului la „o prima sedinta de analiza a problematicii aferente activitatii de turism".

Numai ca viceprim-ministrul a fost pacalit sau prost sfatuit pentru ca asa sedinta a Consiliului Consultativ al Turismului care va avea loc in aceasta saptamana este de fapt o sueta. De ce? Pentru ca ministrul Costin Borc a convocat Consiliul pe baza unui ordin ambiguu al fostului ministru al Economiei, Mihai Tudose, prin care mai mult incurca decat sa se lamureasca problemele turismului. Adica, toti isi vor da cu parerea despre turism, dar fara sa ai vreo consistenta informationala si organizatorica.

Mai mult, in convocare nu se mentioneaza ce se discuta la acea sedinta si totul este lasat la voia intamplarii, atata timp cat se precizeaza ca „succesul dezvoltarii durabile a turismului in Romania necesita o cooperare stransa si un parteneriat intre toti factorii de decizie, publici sau privati, implicati in industria de profil". Practic, daca Costin Borc chiar vrea cu adevarat sa faca ordine in turism ar fi trebuit sa emita un nou ordin prin care Consiliul Consultativ in domeniul Turismului trebuie sa se constituie numai din structurile legale constituite si care au reprezentativitate.

Astfel, din acest consiliu nu ar trebui sa lipseasca reprezentantii Guvernului, inclusiv cei numiti de ministrul Costin Borc, cei ai organizatiilor si federatiilor patronale reprezentative din domeniu, ai asociatiilor si federatiilor profesionale legal constituite, dar si cei ai administratiei locale. Dar, ministrul Costin Borc a cazut in plasa intinsa de eternii sfatuitori de bine si bagatorii de seama care isi fac veacul pe langa minister si ANT, iar atunci cand vine un nou ministru iau cu asalt anticamera acestuia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE