Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Planorul disparut: Epava nu a putut fi ridicata cu elicopterul din cauza vremii

Postat la: 23.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Epava planorului care s-a prabusit in urma cu aproape patru luni in Masivul Postavarul, din judetul Brasov, va ramane in continuare la locul unde a fost gasita sambata, deoarece nu s-a putut interveni cu un elicopter pentru ridicarea lui din cauza plafonului de nori.

Prefectul judetului Brasov, Mihai Mohaci, a declarat pentru Mediafax ca epava planorului va ramane in continuare la locul prabusirii si in cursul noptii de luni spre marti, deoarece nu a fost posibila ridicarea ei cu ajutorul unui elicopter din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. "Elicopterul care urma sa ridice epava nu a putut interveni pentru ca plafonul de nori este la 600 de metri altitudine, adica foarte jos. S-a contramandat actiunea pentru ziua de astazi (n.r - luni)", a spus Mohaci.

Planorul a fost gasit la aproximativ doua ore de mers fata de Cabana Postavarul, locul de unde planorul a fost lansat. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Ciprian Aldea, a spus ca epava planorului va fi pazita pe timpul noptii de catre jandarmi montani, aceasta fiind a treia noapte in care se asigura paza la locul prabusirii planorului.

De asemenea, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, a anuntat, luni, intr-un comunicat de presa, ca imediat dupa gasirea epavei si a cadavrului pilotului Mircea Craciun s-au format echipe de cercetare la fata locului, ancheta fiind coordonata de Parchet si politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale - Sectia Regionala de Politie Transporturi Brasov, impreuna cu specialisti criminalisti din cadrul IPJ Brasov - Serviciul Criminalistic si IGPR - Institutul National de Criminalistica, precum si cu specialisti din cadrul Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile. La actiuni au mai participat Inspectoratul de Jandarmi Judetean Brasov, ISU Brasov si Salvamont Brasov.

"Epava planorului va fi ridicata de specialistii Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile in vederea efectuarii unei investigatii privind accidentul. Cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor concrete in care a avut loc evenimentul aviatic", se precizraza in comunicat. Planorul pilotat de Mircea Craciun a decolat in data de 6 august de pe aerodromul Aeroclubului Ghimbav, fiind remorcat in Masivul Postavarul, de unde a fost lansat in vederea efectuarii unui zbor de agrement, fara a reveni ulterior la sol.

Echipele de interventie au gasit, sambata la prinz, in zona Muchia Cheii, din Masivul Postavarul, epava planorului pilotat de Mircea Craciun si disparut in urma cu aproape patru luni, aproximativ in aceeasi zona, dupa ce un turist a anuntat la 112 ca a vazut bucati dintr-un planor. In interiorul epavei a fost gasit cadavrul in stare avansata de descompunere al pilotului Mircea Craciun, acesta fiind ridicat, duminica, si transportat la Serviciul de Medicina Legala Brasov, pentru necropsie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE