Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Radu Budeanu, patronul Cancan, a fost ridicat de DNA direct de pe aeroport

Postat la: 18.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patronul Cancan, Radu Budeanu, a fost ridicat de pe aeroport de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat. Budeanu ar fi implicat, alături de Dan Andronic şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu, în dosarul Hidroelectrica al Elenei Udrea.

 

Procurorii DNA au descins, marți, 6 octombrie, la sediile Cancan TV și Romprest, firme, cabinete de avocatură și persoane fizice, într-un dosar de corupție care îi implică și pe "băieții deștepți" din energie, dar și celebra Grupare Monaco, într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte ce ar fi fost comise în perioada 2011-2012. Surse judiciare susțineau atunci că patronul Cancan Media, Radu Budeanu, ar fi vizat în acest dosar.

Surse judiciare au declarat pentru Realitatea.net că Radu Budeanu, despre care se zvonește că ar fi fugit din țară în octombrie, a părăsit România încă din luna august, după ce a aflat că DIICOT cercetează ilegalitățile comise la firma de salubrizare Romprest. Totodată, acționarul majoritar al Romprest ar fi și el implicat în acest dosar, potrivit acelorași surse.

Potrivit Realitatea TV, Budeanu urmează să fie audiat într-un dosar al Elenei Udrea. Acest dosar a scos la iveală noi nume ale unor persoane cunoscute și acuzate de fapte de corupție. Printre acestea se numără și Dan Andronic, patronul trustului Evenimentul Zilei, Radu Budeanu, patronul Cancan TV, și omul de afaceri Bogdan Buzăianu, unul dintre "băieții deștepți" din Energie.

Surse judiciare au declarat, în EXCLUSIVITATE pentru Realitatea.net, în data de 20 octombrie, că cei doi patroni de presă sunt acuzați că ar fi intermediat șpaga dintre Elena Udrea și Bogdan Buzăianu.

Potrivit DNA, Elena Udrea este acuzată, în acest dosar, de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obțiunere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de oprațiuni financiare incompatibile cu funcția, ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată și fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009-2012).

Potrivit ordonanței procurorilor, Elena Udrea ar fi primit mită într-un contract între Hidroelectrica și o firmă privată. Surse au explicat că Udrea ar fi primit mită de la Bogdan Buzăianu 3,8 milioane de dolari, plus o creanță de 900.000 de euro, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu Hidroelectrica.

Oamenii legii susțin că fostul ministru i-ar fi cerut omului de afaceri, în anul 2010, cinci milioane de dolari pentru ca Hidroelectrica să continue contractul de vânzare-cumpărare de energie cu firma omului de afaceri. Dosarul "Budeanu" duce la "băieții deștepți" din energie și la Gruparea Monaco

Cele 20 de percheziții efectuate de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dimineața din 8 octombrie, la sediile Cancan TV și Romprest, firme, cabinete de avocatură și persoane fizice scot la iveală nume grele, presonaje controversate din dosare vechi și nu numai. Ancheta DNA a dezvăluit că în dosarul lui Radu Budean, în care s-au făcut percheziții în 8 octombrie, sunt implicați și "băieții deștepți" din energie, dar și celebra Grupare Monaco.

Radu Budeanu este unul dintre membrii Grupării Monaco, iar Bogdan Buzăianu este unul dintre "băieții deștepți" din energie. Radu Budeanu este mogulul media care a lansat tabloidul Cancan. Acesta face parte și din exclusivista „grupare Monaco", o grupare afaceristo-politică ce există de câțiva ani și în care se mai regăsesc, printre alții, Ion Țiriac, Dragoș Dobrescu, Puiu Popoviciu, Adrian Videanu, Elan Schwartzenberg, Nicolae Dumitru (zis Niro), Bobby Păunescu și Elena Udrea.

În urmă cu zece ani, Radu Budeanu prelua ziarul Averea, pe atunci o publicație cu profil financiar, pe care l-a transformat într-un tabloid și, un an mai târziu, i l-a vândut lui Dinu Patriciu (care rebranduia titlul în Click). În 2007, Radu Budeanu lansa cotidianul tabloid CanCan, care a rezistat în varianta tipărită până în august 2013 și care a avut un succes răsunător. În prezent, sub brandul Cancan sunt editate un site și o emisiune la România TV.

Anul trecut, în luna martie, Radu Budeanu împreună cu Dragoș Dobrescu (unul dintre liderii grupării Monaco) au cumpărat acţiunile pe care fondul de investiţii 3I Group PLC le deţinea la Compania Romprest Service, respectiv un pachet de 43,7% din titluri, reiese dintr-o decizie a Consiliului Concurenţei, instituţie care a avizat tranzacţia. Europrest Invest SRL, firmă prin care Dragoş Dobrescu a cumpărat acţiunile, are ca obiect principal de activitate colectarea deşeurilor, precum şi tratarea şi eliminarea lor, scrie flux24.ro. Radu Budeanu a intrat în acţionariatul Romprest prin intermediul Premium Management Team. Firma a fost înfiinţată în 2012, însă nu a înregistrat nicio activitate până în prezent.

Bogdan Buzăianu este un milionar care a reușit să facă profituri enorme prin contractele extrem de păguboase semnate pentru statul român reprezentat de Hidroelectrica, dar extrem de avantajoase pentru „băiatul deştept" din energie. Contractul semnat în 14 ianuarie 2004 de Bogdan Buzăianu, ca reprezentant al Energy Holding, cu Hidroelectrica stabilea că preţul de livrare al megawat-ului să fie 23,74 dolari plus TVA, adică 76,5 lei plus TVA. Contractul a fost încheiat pe 13 ani, iar Buzăianu vindea lunar prin intermediul unei singure firme peste 20.000 de megawaţi, potrivit pressalert.ro.

Printre clienţii firmelor lui Buzăianu s-a aflat şi AquaCaraş SA, societate a Consiliului Judeţean Caraş Severin condus de Sorin Frunzăverde, legat de Buzăianu prin intermediul fostului UCMR. AquaCaraş a semnat un contract cu Arelco Distribuţie SRL pentru furnizarea de energie de medie şi joasă tensiune, preţurile iniţiale pentru contractul derulat timp de un an din septembrie 2010 fiind de 272,15 lei pentru un megawat- oră pentru medie tensiune şi de 398,43 lei pentru joasă tensiune.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE