Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Senatul obliga supermarketurile sa vanda carne, fructe si legume romanesti in proportie de 51% din total

Postat la: 06.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatul a adoptat marti un proiect de lege al unui social-democrat care prevede ca marii comercianti sunt obligati sa vanda carne, fructe si legume in proportie de minimum 51% din productia romaneasca, riscand in caz contrar amenzi de la 25.000 lei la 50.000 lei.

Proiectul merge in Camera Deputatilor, camera decizionala. Proiectul votat e generos totusi cu comerciantii in lunile de iarna, decembrie - ianuarie, cand acestia pot vinde legume si fructe straine in proportie de 70%. Proiectul ii apartine senatorului PSD Ovidiu Dontu, iar social-democratii sustin ca exista "beneficii evidente".

"Am votat acest proiect pentru beneficiile evidente pe care le are: prin sustinerea productiei autohtone de carne si legume se vor crea locuri de munca si vor creste veniturile la bugetul de stat. In acelasi timp, vom avea acces, in tot timpul anului, la produse romanesti, naturale, proaspete", a declarat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al Grupului PSD.

Ea a adaugat ca propunerea legislativa a primit 76 de voturi pentru si nici un vot impotriva. La randul sau, liderul senatorilor PSD Mihai Fifor a declarat ca "sustinerea producatorilor romani este cu adevarat o afacere profitabila, caci noi producem alimente extrem de calitative, de care nu are de ce sa ne fie rusine, la preturi fara concurenta!" se arata intr-un comunicat de presa al PSD.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE