Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sorin Cîmpeanu: 3.500 de dascăli nu au pregătirea pentru a intra la clasă

Postat la: 15.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că aproximativ 3.500 de profesori nu au pregătirea necesară pentru a intra la clasă și subliniază că situaţia trebuie rezolvată prin intermediul unui sistem de salarizare atractiv.

"Anul acesta avem 82% titulari, față de 80% anul trecut. Peste 16% sunt colegi care sunt suplinitori, personal disociat sau personal pensionat și 1,6% din totalul celor 212.000 de posturi de cadre didactice existente la nivelul sistemului național de învățământ preuniversitar sunt ocupate cu personal necalificat. Poate părea un procent mic, dar este vorba de aproape 3.500 de colegi care nu au pregătirea necesară pentru a intra la clasă și acest lucru constituie o preocupare a Ministerului Educației, dar va putea fi pusă în operă doar împreună cu un sistem de salarizare suficient de atractiv pentru a permite accesul în sistemul de educație al celor mai performanți absolvenți ai învățământului superior", a declarat Sorin Cîmpeanu la Radio România Actualități.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE