Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stația de metrou Piața Victoriei ar putea fi inchisa

Postat la: 28.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatului (ANPC) a cerut închiderea stației de metrou Piața Victoriei, după ce o doamnă a reclamat că și-a prins piciorul între vagon și peron.

Zeci de mii de persoane călătoresc zilnic cu metroul prin Capitală. S-a răspândit imediat zvonul că traseul spre nordul orașului, spre Pipera, se va închide. ANPC cere închiderea staţiei de metrou de la Piaţa Victoriei, după ce s-a constatat că viaţa călătorilor este pusă în pericol de distanţa prea mare de 25 cm dintre peron şi vagoanele de metrou, scrie Mediafax. Decizia vine ca urmare a unei reclamaţii, după ce o femeie şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi vagon. Potrivit directorului ANPC, la celelalte staţii distanţa este de până în 20 cm, dar la Piața Victoriei peronul a fost spart pentru a permite deplasarea vagoanelor noi, cele din Spania. Metrorex a primit o amendă contravenţională de 20.000 de lei.

Conducerea Metrorex infirmă zvonurile. "SC Metrorex SA anunţă publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă. Controlul a fost făcut de echipa de inspectori ANPC în data de 28.01.2016, ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei). Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens. Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor. Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media, închiderea vreunei staţii de metrou. Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare. Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste ştiri", transmite Metrorex într-un comunicat de presă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE